hirdetés

Gasztro Randi már vidéken is

A fővárosban már 4 alkalommal sikeresen megrendezett esemény idén, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával két vidéki helyszínen is debütál.

hirdetés

A Felelős Gasztrohős Alapítvány által 2015-ben életre hívott és tavaly a sajtó által az “egyik legjobb és leghasznosabb megmozdulásnak” nevezett esemény célja, hogy elősegítse a párbeszédet és az együttműködést a hazai termelők és vendéglátóhelyek között. A budapesti alkalmak során összesen 150 vendéglátós és 70 termelő találkozott egymással. A találkozók eredményeként mára bakonyi, győrsági, és veresegyházi termelők termékei kerültek a Fenntartható Vendéglátóhelyek konyháiba és vendégeik tányérjára.

A sikeres együttműködéseket látva a szervezet szeretné kiterjeszteni az egész országra a kezdeményezést. Ennek első lépéseként két vidéki helyszínen, Balatonszárszón és Egerben szerveznek Gasztro Randit, ahol az élelmiszerek mellett most is megismerkedhetnek az érdeklődők a vendéglátóiparban használt környezetbarát termékek gyártóival és forgalmazóival is. A szeptember 28-i balatoni rendezvény lebonyolításában, előkészítésében Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa segít az alapítványnak.

A randi után, ahogy a legutóbbi budapesti eseményen is, tapasztalatcserét tartanak a jelenlevő termelők, vendéglátósok és a közönség közreműködésével, ahol megpróbálnak fényt deríteni a helyi beszerzésekkel kapcsolatos kihívásokra és előnyökre. “A termelők és a séfek közötti hosszabb távú együttműködés nem csak azért nagyon hasznos, mert tápanyagdúsabb, finomabb helyi alapanyagokból készült ételek kerülnek a vendégek tányérjára, de a folyamatos visszajelzéseknek, párbeszédnek köszönhetően a termelők fejlődnek és különleges, akár régi tájfajták is az étlapra kerülhetnek.” - mondta Vighné Boóc Judit, a Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai