hirdetés

Hamarosan Bocuse d'Or európai döntő - Budapesten

Három hét van hátra a Sirha Budapest kezdetéig, és egyben a Bocuse d’Or európai válogatójáig. Az orosz csapat visszalépett a versenytől, az ukránok még kérdésesek, hogy részt tudnak-e venni a budapesti versenyen.

 

hirdetés

 Az esemény kiemelt szereplői szerdán egy budapestii sajtótájékoztatón beszéltek a március végén megvalósuló rendezvénysorozatról.

A sajtótájékoztató helyszíneként a Matild Palace  hamarosan nyíló új egysége szerepelt
A sajtótájékoztató helyszíneként a Matild Palace hamarosan nyíló új egysége szerepelt

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség Vezérigazgató-helyettese: "2016-ban 3000 látogató érkezett az akkori budapesti Bocuse-döntőre a magyar piac számára meghatározó országokból, ha csak őket nézzük, már az is jelentős rövidtávú hatás. Most, a turizmus újra indulásával kilakult egy verseny az országok között, hogy ki kerül inkább az utazni vágyók figyelmébe. :A március végi Bocuse d’Or Europe a nemzetközi turisztikai érdeklődők figyelmét Magyarországra irányítja. Hozzátette, hogy bár a fő fókusz a versenyző csapaton van, az is nagyon fontos, hogy a verseny lehetőséget ad a jövő generációja számára is."

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Elnöke a 2016-os verseny hosszútávú következményeiről beszélt: „2016 után ’divatba’ jött a gasztronómia, rengeteg főzőműsor jelent meg a televízióban, nagyon sokat erősödött a vidék is. Reméljük, előbb-utóbb ezt a Michelin is felfedezi, és a magyar vidéken is lesz Michelin Guide. 2016 egészen váratlan eredményeket hozott, egyre több olyan visszajelzést kaptunk, hogy a Magyarországra látogatók csak az éttermi foglalásaik visszaigazolás után vásároltak repülőjegyet. Ez azelőtt elképzelhetetlen volti.”

A Bocuse d'Or magyarországi európai döntőjére készülő magyar csapat: Dalnoki Bence (versenyző), Nyikos Patrik (comis), Szulló Szabina, Széll Tamás és Hamvas Zoltán
A Bocuse d'Or magyarországi európai döntőjére készülő magyar csapat: Dalnoki Bence (versenyző), Nyikos Patrik (comis), Szulló Szabina, Széll Tamás és Hamvas Zoltán
 

Dalnoki Bence, a magyar Bocuse csapat versenyzője ía felkészülésről beszélt „Eddigi pályám nagy része Szulló Szabina és Széll Tamás csapatában telt. Patrikkal, a commis-nkkal is van közös múltunk, korábban dolgoztunk együtt a Stand Étteremben is. Mindenképpen magabiztosabbá teszi a felkészülésünket, hogy mindnyájan szinte fél szavakból is értjük egymást, nagyon hasonlóan gondolkozunk és nagyon egy a célunk. Most, hogy ráfordultunk a márciusra, heti hat napot a felkészülésre fordítunk. Vannak napok, amelyeket az előkészítéssel töltünk, és vannak napok, amelyeken időre készítjük el a versenyételeket.” 

Florent Suplisson, a GL Event gasztronómiai rendezvények igazgatója: "Március 23-án és 24-én meg fogjuk látni, hogy milyen fontos kapcsolatok jöttek létre 2016-ban Magyarországon. Széll Tamás akkori győzelme tulajdonképpen a magyar gasztronómia alapító okirata volt. Azóta sok minden történt itt Magyarországon, jelentős szimbolikája van annak, hogy visszajövünk. Idén 18 országot fogunk fogadni, két új ország is megjelent: Lettország és Szlovákia, akik új tagjai lesznek ennek a nagy családnak. Az orosz csapat a kialakult helyzetre való tekintettel nem vesz részt, az ukrán csapattal folyamatosan próbálunk egyeztetni, hogy itt lehessenek Budapesten március végén.”

Joseph Viola, a Bocuse d'Or Europe 2022 Nemzetközi Szervezőbizottság alelnöke: „2006-ban jártam először Budapesten, amikor láttam ugyan, hogy van magyar gasztronómia, de hiányzott belőle az innováció. 2016-ban egy egészen más Budapestet, más gasztronómiát, más vendéglátást, idegenforgalmat láttam. Külön öröm, hogy a versenytémákban ismét a magyar gasztronómia DNS-e szerepel, hiszen nagyon fontos, hogy egy-egy verseny alkalmával megtapasztaljuk az adott ország gasztronómiájának esszenciáját.”

Ganzer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója: "A Magyar Bocuse d’Or Akadémia működése a kezdetektől összeforr a Hungexpóval. Mi is támogatjuk a magyar gasztronómia megújulását, a fiatalok lehetőségeit és a hazai alapanyagok térnyerését. Mindenki nagyon kíváncsi volt, hogy 2016 mit adott a magyar gasztronómiának, és mindenki kíváncsi arra is, hogy hova fejlődött ez 2022-re. A Hungexpo a pandémiás idő alatt nem aludt, hanem hatalmas fejlesztések valósultak meg.  A teljes kongresszusi és kiállításközpont megújult, a március végi esemény már ebben a megújult, világszínvonalú környezetben valósulhat meg.”

Thierry Guillon-Verne, a Metro Magyarország Vezérigazgatója: „Az elmúlt évek hányattatásai után mára kikristályosodtak a vendéglátóipar új normái és kihívásai, mi a METRO-nál pedig készen állunk, hogy ebben az új korszakban is minden szakértelmünkkel támogassuk és maximálisan kiszolgáljuk profi partnereinket. Az év legrangosabb élelmiszeripari és vendéglátó szakkiállításán, a SIRHA Budapesten bemutatjuk azokat a sikeres megoldásainkat, termékeinket és szolgáltatásainkat, amelyekkel segítjük a vendéglátóipar fenntartható fejlődését. Érdeklődő látogatóink olyan szakmai kérdésekre is választ kaphatnak, mint a munkaerőhiány kiküszöbölése, a fiatalokkal való kapcsolattartás, a képzési lehetőségek, a biztonságos ételek biztosítása vagy akár a Bocuse d’Or alapanyagok használata.”

 Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője: „A magyar gasztronómiát, hagyományainkat, borvidékeink szépségét helyezi a középpontba a Hungarian Wine Summit is. A száz fő beutaztatásán alapuló nemzetközi szakmai rendezvényünk célja, hogy a magyar bor kiemelt exportpiacairól meghívott szakértőkkel; véleményvezérekkel, beszerzőkkel, Master of Wine-okkal, szakújságírókkal megismertessük a magyar borok és borvidékek sokszínűségét. Az ötnapos rendezvényhez a hazai és nemzetközi közönség a SIRHA-n csatlakozhat, ahol több mint nyolcvan hazai borásznak biztosítunk bemutatkozási lehetőséget. Emellett tokaji bor- és pezsgőbárral, a magyar borexport számára fontos szőlőfajtákat és borstílusokat bemutató mesterkurzusokkal várjuk a szakmai közönséget.”(forrás: Bocuse d'Or / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk