hirdetés

Hazatért a világbajnok villányi bor

A Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatkozott be a hazai közönség előtt a friss „világbajnok” Cassiopeia Merlot 2015. Az olimpia évében még az esemény után hónapokkal is óhatatlanul bevillannak a TV-ben látott felvételek, ahogy szurkolók hada várja a reptéren, hogy nyíljon az ajtó, megjelenjenek a frissensült bajnokok és kezdetét vehesse az ünneplés - írja testvérlapunk, a Store Insider.

hirdetés

Valami hasonlóra készültek 2021. szeptember 14-én Villányban, a Jammertal Borbirtok Látogatóközpontjában. A borászat Cassiopeia Merlot 2015 tételének első hivatalos hazai szereplésére került sor azután, hogy júliusban megszerezte a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét. A világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenyén közel hét és félezer vörösbor közül kapta meg a legmagasabb pontszámot és vele a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitűntető címet – ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része.

A 2015-ös Cassiopeia Merlot szerencsés csillagzat alatt született. Ebben az évjáratban a körülmények (október közepéig pára- és csapadékmentes ősz) kifejezetten kedveztek a fajtának. A pincészet maximalizmusáról sokat elárul, hogy dr. Szűcs Róbert tulajdonos és Kövesdi Zsófia borász mégis úgy döntöttek, amikor elkészül a bor, nem a ház koronaékszerének számító Koh-I-Noor márka ( Ultimate Selection ) , hanem a magas prémium szintet képviselő Cassiopeia termékcsalád ( Grand Selection ) tagjaként kerül majd forgalomba. A palackos érlelés azonban végérvényesen kihozta a tételben rejlő potenciált. Az ilyen pozitív tapasztalatok miatt is ajánlja a birtok a nagy borainak bortrezorban, ideális körülmények között történő tárolását.

A tulajdonos kihangsúlyozta, a díj nemcsak számukra, de a borvidék számára is mérföldkő. „Bebizonyítottuk, hogy a villányi kékszőlőből lehet világelső vörösbort készíteni. Villány többé nem a feltörekvő régiók közé tartozik, hanem egy szűk elit klub tagja lett.”

A díj természetesen a pincészetnek is visszaigazolás, hogy jó úton járnak. „Az élet bármely területén a sikerhez tehetség, az adott szakma anyanyelvi szintű ismerete, fantázia, és ami talán a legfontosabb, kitartás kell. Kitartás ahhoz, hogy végig vigyük azt, amiben hiszünk akkor is, ha az elismerés várat magára.”

A Jammertal Borbirtoknál az elismerés megérkezett, így most egy kicsit meg lehet állni, ünnepelni. Szeptember 14-én az ebéddel és pincebejárással egybekötött eseményen a „főszereplő” mellett bemutatkozott a Concours Mondial de Bruxelles-en idén szintén nagyarany- és aranyérmekkel díjazott Cassiopeia MCS* Achird 2016 és a Cassiopeia Franc 2015 is.

Azok pedig, akik – folytatva a sportos hasonlatot – otthon is szeretnék élvezni a világbajnok társaságát, már „ magnum „ palackos kiszerelésben is előjegyezhetik a 2015-ös Cassiopeia Merlot-t a Jammertal Borbirtok oldalán.

 

 

(forrás: Store insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk