hirdetés

Ismét a régi pompájában tündököl a Sirha Lyon

A tavalyi, meglehetősen visszafogott rendezés után idén januárban ismét a megszokott időpontban, óriási, tolongó tömeg kíséretében, közel 200 ezer nm2-nyi kiállítói területen, több mint 4 ezer kiállító részvételével tartják az FMCG-szektor és a Horeca-ágazat egyik legmeghatározóbb szakmai rendezvényét. Exkluzív tudósítás a helyszínről.

hirdetés

Folyamatosan hömpölygő, hatalmas tömeg, mindenütt kóstoltatás a standokon: a Sirha Lyon a Covidot követően végre visszatért a "rendes kerékvágásba", és a megszokott hangulatos, vérpezsdítő, élő, vibráló, pulzáló szakmai nagyrendezvény arcát mutatja, mondja a helyszínről az esemény kapcsán Bősze Ákos, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetője. 

Forrás: Sirha Lyon
Forrás: Sirha Lyon
 

Bár a nagyrendezvényt megelőző napokban Franciaország hírnevét némileg megtépázta az országos sztrájkokról szóló híradások, amelyek természetesen Lyon városát is érintették, azonban, mint alkalmi tudósítónktól hallhattuk, szerencsére ez a nehezítő körülmény nem játszott semilyen szerepet a vasárnap és hétfőn zajló szakácsrendezvény, a Bocuse d'Or világbajnoki döntőre érkező magyar csapat esetében. Minden csomagjuk rendben megérkezett, és az alapanyagokat, felszereléseket szállító teherautó is időben megjött a verseny helyszínére. Ráadásul, a hétfői versenynapra készülő magyaroknak csak egy-két apróságot kell csupán beszerezniük a helyszínen, annyira alaposan becsomagoltak mindent, és felkészültek a világviadalra, hogy most szinte a Buddha nyugalmával figyelik a történéseket.

Forrás: Sirha Lyon
Forrás: Sirha Lyon

Például a Sirha kiállítás METRO strandján is fesztelenül, stressz nélkül beszélgettek a szombati, 16 órakor tartott nemzetközi megnyitó alkalmával a többi csapat tagjaival, és közösen latolgatták az esélyeket.

A nagyon jó hangulatban zajlott nyitóesemény kapcsán a magyarok esélyeiről természetesen mi is megkérdeztük alkalmi tudósítónkat, Bősze Ákost, aki a következőket válaszolta: "Nehéz lenne előre megmondani, hogy ki nyeri az idei világbajnoki címet. Az biztos, hogy a skandinávok ismét uralni fogják a mezőnyt, viszont ahogy látom, a franciákat képviselő fiatal szakácslány is nagy dobásra készül, őt sem lehet figyelmen kívül hagyni. Én az első háromba joggal várnám akár a japán vagy az amerikai versenyzőt is. És ne feledkezzünk el az észt csapatról sem, szerintem ők is okozhatnak meglepetést!"

A magyar versenycsapat a METRO Sirha-standján / Balról jobbra: Nyikos Patrik, Bősze Ákos, Széll Tamás, Dalnoki Bence és Hamvas Zoltán
A magyar versenycsapat a METRO Sirha-standján / Balról jobbra: Nyikos Patrik, Bősze Ákos, Széll Tamás, Dalnoki Bence és Hamvas Zoltán

A tradíció, a hagyomány és az esemény alapítója kapcsán a METRO standján tartott megnyitó alkalmával ott volt, és természetesen a verseny mindkét napján jelen lesz Jerome Bocuse, akinek édesapja alapította a világ legfontosabb szakácsversenyét, és családja számára szintén kihagyhatatlan ez az örökség, folytatják ezt a szép és világra szóló és meghatározó hagyományt. 

Egy biztos, vasárnap már felharsannak a kürtök, trombiták, és minden lehetséges módon támogatják és buzdítják majd a versenyzőket honfitársaik - ahogy ez már szintén hagyomány. Első nap a norvégok, japánok, svédek verseny munkáira kell nagyon odafigyelni, mondja Bősze Ákos, második nap reggel pedig másodikként kezdenek majd a mieink, akkor pedig szintén elkel a szurkolás. 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: METRO / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk