hirdetés

Szakácskönyvet ad ki a Gundel

(MTI) - A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

hirdetés

Összesen hetven recept olvasható a Gundel Szakácskönyv - Klasszikus receptek és az új korszak fogásai című kötetben, amely november második hetében magyar és angol nyelven jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A recepteket Merczi Gábor, a Gundel executive séfje rendezte csokorba. A receptek között szerepel a fogas Gundel-módra, a hagyományos paprikás csirke, a borjúhússal töltött zsenge karalábé és a híres Gundel-palacsinta is.
A könyv alapját az eredeti, 1937-as szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az ételek mellett bemutatják a Gundel történetét és elismeréseit, és felsorolják az étteremben megfordult híres vendégeket is.
Gundel Károly vendéglős, a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi hírű alakja, a városligeti étterem névadója és arculatának megteremtője 1937-ben, először csak német és angol nyelven adta ki első könyvét, ezzel új korszakot indítva el a magyar gasztronómiában. A mű később megjelent, fiai által átdolgozott verziója, a Kis magyar szakácskönyv a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye: kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg és 2,5 millió példányban adták el.
Alföldi Tádé, a Gundel Étterem igazgatója elmondta, jelenleg 160 fő dolgozik az étteremben. "Az itteni munka olyan, mint egy ásatás: elő kell bányászni a tradícióinkat, de közben azt is figyelembe kell venni, hogy az élet nem állhat meg" - utalt az igazgató a hagyományok és a modern technikák alkalmazásának a kötetben is jellemző fúziójára.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai