Turistacsalogató ízek és hangulatos helyek a Zsidai jóvoltából

Magyarországon barangolva elengedhetetlen Budapest meglátogatása, akár belföldi, akár külföldi utasról is legyen szó. Turistaként mindig a legjobb helyeket keressük szállás és étkezés területén is, hogy minél sokszínűbbé tegyük utunkat. Mindezekre nagyszerű megoldást nyújthat a Zsidai csoport, akik két budapesti szállodával és 13 étteremmel várják vendégeiket. (x.)

A Budai Várnegyedben található Pest-Buda Design Hotel és a Baltazar Budapest Boutique Hotel nyugodt eleganciával és profizmussal fogadja a megszállni vágyó utasokat. A Pest-Buda Design Hotel az első szálloda volt a 17. században Magyarországon, majd ezt a helyet alakította át a Zsidai család a ma is látható kis, családias szállodává. Ha valaki szállást keresne, ezt a hotelt mintha a legjobb nyerőgépes játékok sorsolták volna neki. Mindössze 10 szobával rendelkezik, így egy nyugodt környezetben élvezhetjük a pihenést Buda egyik elegáns környezetében. Aki a Baltazar Budapest Boutique Hotelt választaná, annak sem kell félnie, ugyanis 11 különleges kreativitással létrehozott és megtervezett szobával és lakosztállyal találkozhat, amely egyből elvarázsolhatja az embereket. A modern technológiai megoldásokkal ellátott szálloda a turista minden igényét kielégítő szolgáltatásokat nyújt, így csalódásra nincs esély.

A szállodáknál már csak az éttermeket lehet jobban dicsérni. Bárhová is sodor minket utunk, Pestre vagy Budára, mindkét oldalon ott várnak minket a finomabbnál finomabb fogások. Budai oldalon találkozhatunk a Pierrot étteremmel, amely hangulata a 13. századra repít minket vissza. Az ételek a lehető legfrissebb és legjobb alapanyagokból készülnek, bár ez minden étteremre elmondható. Ha valaki nem győz betelni az igazi magyar ízekkel, mindenképp ajánlatos a hely meglátogatása.

De nem csupán ez adhatja vissza a magyar életérzést, ugyanis a 21 Magyar Vendéglőben is hasonló ízekkel találkozhatunk kicsit modernebb köntösbe bújtatva. A legújabb technológiákkal készült ételek egy perc alatt elrabolhatják az ember szívét. A magyaros ételek sorozatába tartozik még a Pest-Buda Vendéglő, amely nagyszerű boraival, és hozzájuk illő ételekkel igyekszik elkápráztatni az étkezni vágyókat. Ha mindez nem lenne elég csábító, ide tartozik a Pest-Buda Terasz is, ahol kellemes meleg estéken lehet élvezni a hideg sörök és fröccsök ízét a laktató vacsora után.

Budán tovább nézelődve, kicsit lazább stílusban találjuk a Baltazár Grillt, ahova egy reggelire, ebédre, vacsorára, de akár csak egy baráti találkozóra is megéri beülni egy könnyed étkezésre vagy egy jó bor elfogyasztására. A magyaros ételektől eltávolodva meg is érkezünk a Jamie’s Italianhoz, amelyet a híres Jamie Oliver nyitott a Budai Várnál, és elképesztő minőségű olasz ételeket kóstolhatunk, melyek messze Olaszországba repíthetnek minket. Ha pedig egy igazán hangulatos étteremre vágyunk, ahol egy jó kézműves hamburgert vagy elképesztő steaket ennénk, akkor a Spíler Buda a legmegfelelőbb választás.

A pesti oldalon szintén van választék, itt található a Spíler, a Spíler Shanghai Secret bar, ahol az 1930-a évek Shanghai-i életérzést kaphatjuk meg, vagy esetleg a Jamie Oliver’s Diner, ahol ezesetben az amerikai ízek kapnak hangsúlyt. Éttermek mellett egy finom kávéra is van lehetőség akár az Opera Café-ban, ami a nevéből adódóan, az Operaházban található, így a hangulata biztos nem okoz csalódást. Mindezek mellet érdemes figyelmet fordítani az ÉS Bisztróra, ahol nyálcsorgató módon kínálják a grillezett húsokat, halakat, vagy egy frissítő sörözés, borozás alkalmával is megéri idelátogatni. Végül egy délutáni brunch alkalmával az ÉS Déli meglátogatása is jó döntésnek tűnik, ugyanis a speciality kávék mellett gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények ejtik rabul az arra járókat.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?