hirdetés

Turistacsalogató ízek és hangulatos helyek a Zsidai jóvoltából

Magyarországon barangolva elengedhetetlen Budapest meglátogatása, akár belföldi, akár külföldi utasról is legyen szó. Turistaként mindig a legjobb helyeket keressük szállás és étkezés területén is, hogy minél sokszínűbbé tegyük utunkat. Mindezekre nagyszerű megoldást nyújthat a Zsidai csoport, akik két budapesti szállodával és 13 étteremmel várják vendégeiket. (x.)

hirdetés

A Budai Várnegyedben található Pest-Buda Design Hotel és a Baltazar Budapest Boutique Hotel nyugodt eleganciával és profizmussal fogadja a megszállni vágyó utasokat. A Pest-Buda Design Hotel az első szálloda volt a 17. században Magyarországon, majd ezt a helyet alakította át a Zsidai család a ma is látható kis, családias szállodává. Ha valaki szállást keresne, ezt a hotelt mintha a legjobb nyerőgépes játékok sorsolták volna neki. Mindössze 10 szobával rendelkezik, így egy nyugodt környezetben élvezhetjük a pihenést Buda egyik elegáns környezetében. Aki a Baltazar Budapest Boutique Hotelt választaná, annak sem kell félnie, ugyanis 11 különleges kreativitással létrehozott és megtervezett szobával és lakosztállyal találkozhat, amely egyből elvarázsolhatja az embereket. A modern technológiai megoldásokkal ellátott szálloda a turista minden igényét kielégítő szolgáltatásokat nyújt, így csalódásra nincs esély.

A szállodáknál már csak az éttermeket lehet jobban dicsérni. Bárhová is sodor minket utunk, Pestre vagy Budára, mindkét oldalon ott várnak minket a finomabbnál finomabb fogások. Budai oldalon találkozhatunk a Pierrot étteremmel, amely hangulata a 13. századra repít minket vissza. Az ételek a lehető legfrissebb és legjobb alapanyagokból készülnek, bár ez minden étteremre elmondható. Ha valaki nem győz betelni az igazi magyar ízekkel, mindenképp ajánlatos a hely meglátogatása.

De nem csupán ez adhatja vissza a magyar életérzést, ugyanis a 21 Magyar Vendéglőben is hasonló ízekkel találkozhatunk kicsit modernebb köntösbe bújtatva. A legújabb technológiákkal készült ételek egy perc alatt elrabolhatják az ember szívét. A magyaros ételek sorozatába tartozik még a Pest-Buda Vendéglő, amely nagyszerű boraival, és hozzájuk illő ételekkel igyekszik elkápráztatni az étkezni vágyókat. Ha mindez nem lenne elég csábító, ide tartozik a Pest-Buda Terasz is, ahol kellemes meleg estéken lehet élvezni a hideg sörök és fröccsök ízét a laktató vacsora után.

Budán tovább nézelődve, kicsit lazább stílusban találjuk a Baltazár Grillt, ahova egy reggelire, ebédre, vacsorára, de akár csak egy baráti találkozóra is megéri beülni egy könnyed étkezésre vagy egy jó bor elfogyasztására. A magyaros ételektől eltávolodva meg is érkezünk a Jamie’s Italianhoz, amelyet a híres Jamie Oliver nyitott a Budai Várnál, és elképesztő minőségű olasz ételeket kóstolhatunk, melyek messze Olaszországba repíthetnek minket. Ha pedig egy igazán hangulatos étteremre vágyunk, ahol egy jó kézműves hamburgert vagy elképesztő steaket ennénk, akkor a Spíler Buda a legmegfelelőbb választás.

A pesti oldalon szintén van választék, itt található a Spíler, a Spíler Shanghai Secret bar, ahol az 1930-a évek Shanghai-i életérzést kaphatjuk meg, vagy esetleg a Jamie Oliver’s Diner, ahol ezesetben az amerikai ízek kapnak hangsúlyt. Éttermek mellett egy finom kávéra is van lehetőség akár az Opera Café-ban, ami a nevéből adódóan, az Operaházban található, így a hangulata biztos nem okoz csalódást. Mindezek mellet érdemes figyelmet fordítani az ÉS Bisztróra, ahol nyálcsorgató módon kínálják a grillezett húsokat, halakat, vagy egy frissítő sörözés, borozás alkalmával is megéri idelátogatni. Végül egy délutáni brunch alkalmával az ÉS Déli meglátogatása is jó döntésnek tűnik, ugyanis a speciality kávék mellett gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények ejtik rabul az arra járókat.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk