hirdetés

Szállodaszövetségi összefogás Szegeden

Igazgatói reggeli formájában Hévíz, Balatonfüred, Debrecen, Kecskemét, Hajdúszoboszló után újabb fontos turisztikai városban indította útjára rendszeres összejövetelét az MSZÉSZ, Könnyid László elnök és Görög Rudolf régióvezető jelenlétében.

hirdetés

Gál István igazgató, dél-alföldi régióvezető-helyettes és házigazda (Art Hotel Szeged/ Accent Hotels) szervezésében első alkalommal gyűltek össze a szegedi kollégák, bízva a helyi összefogás erejében, az új kezdeményezés sikerében, hogy megvitassák az aktuális kihívásokat, közös stratégiát dolgozzanak ki a Szeged várossal történő szorosabb turisztikai együttműködés érdekében.

Egyetértés volt abban, hogy Szeged vezetése egy összehangolt és tudatos városmarketinggel, a leendő kiemelt turisztikai desztináció adta lehetőségekkel még jelentős tartalékokkal rendelkezik a turizmus területén, legyen szó üzleti, konferencia vagy szabadidős célú turizmusról.

A szállodák beszámolói szerint egyrészről biztatóak az eddig látható összesített foglaltsági és forgalmi adatok, a jelentkező munkaügyi kihívások és az ezzel kapcsolatos, folyamatosan növekvő anyagi és mentális terhek azonban jelentősen beárnyékolják a képet.

Töretlen egyetértés volt a szállás Áfa és bérjárulékok közti adóátcsoportosítás szükségességéről, a vidéket támogató marketingtevékenység szükségességéről. Szeged sportturizmusban betöltött kiemelt szerepe indokolja, hogy a különböző szakági szövetségekkel kialakuljon egy szorosabb együttműködés, részben az eseménynaptár összehangolása, részben a nagy számban érkező sportolók és szurkolók szervezett elhelyezésének biztosítása érdekében.

Könnyid László és Görög Rudolf tájékoztatta a tagszállodákat és az érdeklődő leendő csatlakozó szállodák igazgatóit a Szövetség aktualitásairól, a taglétszám és a HotelStars rendszer folyamatos bővüléséről, a Kisfaludy Programban betöltött szerepéről, az MTÜ-vel erősödő együttműködésről, a novemberi közgyűlésről valamint a frissen kiírt Év Szállodája pályázatról, amelyre az egyik első regisztráció a dél-alföldi régióból érkezett.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai