hirdetés
hirdetés

Luxusmárkát épít a BDPST Csoport

A BDPST Group 5 belföldi és 3 külföldi szállodája mellé hamarosan további létesítményeket nyit. A vállalat azt tervezi, hogy prémium kategóriás házait a BOTANIQ márkanév alatt fogja össze.

hirdetés

A Botaniq márkába tartozik természetesen a névadó ház, az ötcsillagos Botaniq Turai Kastély, amely számos díjat nyert már, legutóbb Magyarországon elsőként lett Small Luxury Hotels-tag, Clarisse nevű éttermét pedig Magyarország legjobb fine dining éttermének választották az International Dining Awards versenyén.

A brandbe tömörül még az elmúlt fél évben teljeskörűen felújított és átbútorozott tarcali Andrássy Kúria & Spa is - mondta el Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója a ház grand openingje alkalmából rendezett sajtóúton. Erről ITT olvashatnak bővebben.

Somlyai Zoltán, BDPST
Somlyai Zoltán, BDPST

Andrássy Kúria & Spa
Andrássy Kúria & Spa

A december 15-én nyíló 50 szobás budapesti belvárosi Verno House is a márka része lesz. Az egykor bérházként működő épület az elmúlt több mint száz évben művészek, filantropisták és politikusok kedvelt szállása volt, köszönhetően központi elhelyezkedésének. Spa részlegével, éttermével, teraszával és bárjával egy igazi belvárosi oázis hangulatát biztosítja majd a főváros rohanó életében.

Verno House
Verno House

"A közelmúltban az Iberostartól "örökölt" épület teljeskörű felújításon és átalakításon esett át. A nemzetközi szabadidős és üzleti egyéni vendégekre berendezkedő ötcsillagos házunk számára is elindítottuk már a csatlakozási kérelmet a Small Luxury Hotels lánchoz. Az igazgatót a szintén a magas költésű, angolszász vendégkörre specializálódott Aria Hotel-ből igazoltuk. Tolnai Máté sales és marketing menedzseri pozícióból érkezik az új szállodánk élére - mondta el kérdésünkre Somlyai Zoltán.

Verno House
Verno House

A szakember hozzátette, hogy a márka részeként jövőre egy zártkörű, csak tagoknak látogatható, prémium szolgáltatáspalettával rendelkező szabadidős klubot is nyitnak Budapesten az egykori Fonográf Étterem és Polgári Klub felújított épületében.
 
Botaniq Budai Club
Botaniq Budai Club

A svábhegyi épület műszaki átadása már 2022 év végén várható. A látogatók várhatóan 2023 első negyedévétől élvezhetik majd az új szabadidős és rekreációs igényekre szabott, étteremmel, wellness és fitnesz szolgáltatásokkal, teniszpályákkal, továbbá a gyermekek számára fenntartott, úgynevezett „kids clubbal” és több funkciós sportpályával kialakított Botaniq Budai Club-ot.

Botaniq Budai Club
Botaniq Budai Club

A vállalat által 2019-ben megvásárolt Adria-palota is hamarosan régi fényében tündököl majd, tovább erősítve a születő Botaniq luxusmárkát. 2020-ban kezdődött meg az a felújítási folyamat, melynek végén az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság megbízásából épített ingatlan visszakapja méltó megjelenését és ismét kiemelkedő eleme lesz a Szabadság tér látképének. A munkálatok első részeként a legkritikusabb stádiumban lévő homlokzati elemek felújítása van folyamatban; a szigorú műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően, melynek egyik fő célja visszaépíteni az eredeti, 1902-ben Meinig Artúr által tervezett különleges manzárd kupolát.

Adria-palota anno
Adria-palota anno

Emellett párhuzamosan zajlanak a belső bontási folyamatok, a szerkezetmegerősítés, valamint az épület alapjának megerősítése is. Végső lépésként a belső terek gépészeti és elektromos korszerűsítésére, a belsőépítészeti munkák elvégzésére és a műemlékvédelem alatt álló terek restaurálására kerül majd sor. A kivitelezést követően a tervek szerint az épület földszintjén egy üzlethelyiséget, a felsőbb szinteken pedig lakásokat és irodákat alakítanak ki. Emellett több étterem is helyet kap majd az épületben.

Adria-palota
Adria-palota

Somlyai Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy a BDPST nem tervezi szállodái bezárását. A szakember tapasztalata, hogy a luxuskategóriás létesítmények a válság idején is talpon maradnak. A házak energetikai korszerűsítését, az energia-önellátást szolgáló fejlesztések lehetőségét cégszinten vizsgálja a vállalat. "Az utoljára 11 éve felújított, kevésbé korszerű gépészettel rendelkező Lifestyle Hotel Mátra van leginkább kitéve a rezsiválságnak, ezért ennek további működését át kell gondolni. A ház pellettel üzemelő régi kazánját egy vadonatúj, modernre cseréljük, remélhetőleg ez már megfelelőn hatékonnyá teszi az üzemelést" - tette hozzá a vezérigazgató.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk