hirdetés
hirdetés

Új követelmények a Hotelstars-nál

A megújult követelmények révén a Hotelstars Union korszerű és átlátható csillagbesorolási rendszert kínál Európa több mint 22 000 minősített szállodájában,1,2 millió szobához.

hirdetés

A Hotelstars rendszer szerint a szállodák kategorizálása 2010 óta azonos alapelvek alapján, közérthető és egységes módon valósul meg. A Hotelstars Union (HSU) a szállodák minősítési követelményeit –azok fejlesztése és korszerűsítése érdekében - a vendégek igényeinek és a piaci követelményeknek megfelelően ötévente felülvizsgálja és megújítja.

"Több mint 18 hónapos intenzív munka eredményeként sikeresen befejeztük a jelenlegi kritériumkatalógus megújítását. Ez egy kihívásokkal teli folyamat volt, amelyben mind a 17 HSU tagország helyzetét figyelembe véve kellett összehangolni a követelményeket. Sok országban a szállodák besorolása-jelentős történelmi háttérrel - hagyományokhoz kapcsolódik, tehát gyakran nem könnyű új tereket feltörni " - magyarázza Jens Zimmer Christensen, a HSU – és egyben a HOTREC - elnöke, megköszönve minden résztvevő országnak a konstruktív munkát.

Az új kritériumlista rugalmasabbá és átláthatóbbá vált, a követelmények száma 270-ről 247-re csökkent. A megújítás nemcsak megnyitotta a rendszert a modern szállodai koncepciók számára, hanem elősegíti a mindenütt jelenlévő digitalizáció útját a szállodákba - a vendég számára a recepción,a közösségi terekben illetve a szobákban található modern kommunikációs technológia, szórakoztató elektronika vagy informatikai támogatású ön-be-és kijelentkezési (self-check-in/out) lehetőségek által.

A fenntarthatóság szempontjai szintén nagy szerepet játszottak a megújítási folyamatban, így az új kritériumkatalógus arra ösztönzi a minősített szállodákat, hogy csatlakozzanak és használják a fenntarthatósági megjelölést ill.tanúsítványokat. Ez ösztönöz pl. az elektromos járművek töltőállomásainak telepítésére és kevesebb műanyag csomagolás használatára, valamint lehetőséget ad a vendégek számára, hogy jelezzék a napi  takarítás és az ágyneműk cseréje mellőzésének igényét.

A COVID 19 válság miatt a tisztasági és higiéniai intézkedésekkel kapcsolatban sajátos kötelezettségek lehetnek érvényben a HSU tagországaiban. A tisztaság és a higiénia – amely már az 1*- os kategóriától kezdve előfeltétel és alapvető követelmény - mindig is nélkülözhetetlen részét képezte a HSU csillagbesorolási rendszernek. Az új kritériumokról és a megfelelő pontrendszerről a HSU mind a 17 tagállama megállapodásra jutott, a tagországoknak legkésőbb 2021. január 1-ig van idejük bevezetni az új követelményeket.

Az új követelménylista elérhető az alábbi linken.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai