hirdetés

Charterpiac válság idején

Óvatos duhajok

A tavalyihoz hasonlóan az idei téli szezont is óvatosan tervezték meg a túraszervezők, a maroknyi charterjárat többsége közeli úti célokba repül. Az egzotikus utakra vágyók a Travel Service járatain Thaiföldre, Kenyába és a Zöldfoki-szigetekre juthatnak el, más távoli úti célokba menetrend szerinti járatokat kínálnak a tour-operátorok.
hirdetés
'

Kimarad a charterezésből a téli szezonban a Chemol Travel, az IBUSZ, a Budavár Tours és a Malév Air Tours is. Az irodák mások járatain sem kötnek le block seateket. Megszűnik a Kartago Tours fortalezai chartere.

A tengerentúlra charterrel

A télen a Best Reisen indít Thaiföldre chartert a Travel Service gépével. A hétfőn és csütörtökön közlekedő járat leszáll Bangkokban és Phuketen. A kenyai Mombasába, illetve tovább, Zanzibárra december 26-tól hat alkalommal indulnak a Neckermann által bérelt, Travel Service által üzemeltetett charterek, amelyeken a Safari és a Best Reisen is rendelkezik helyekkel.

A TUI Magyarország utasai az anyacég által bérelt, bécsi indulású charterjárattal repülhetnek a dominikai Punta Canába.

A Kartago Exim Toursszal közös, Zöldfoki-szigetekre közlekedő charterjáratán idén kevesebb magyar érdeklődőre számít, így kapacitását csökkentette. A Kartago cseh anyacége révén azonban prágai indulással kínál Costa Rica–Varadero (Kuba)–San Andrés járatot. Szintén Prágából kínálnak járatot Isla Margarita, illetve Cancún felé. Harmadik gépük az amerikai kontinensre december 30. és 2010. május 5. között közlekedik a Prága-Dominika– San Salvador útvonalon. A járatokat a CSA üzemelteti.

Menetrend szerinti járatok

Az Aeroviva a téli chartereztetésbe ugyan nem szállt be, de közel 5000 lekötött helye van menetrend szerinti járatokon, elsősorban az Emirates légitársasággal Mauritiusra, Seychelles- re és a Maldív-szigetekre, míg a Turkish Airlines járatain Bangkok, Szingapúr, Hongkong, Nairobi és Delhi érhető el.

Bangkokba Isztambulon keresztül juthatnak el a Turkish Airlines járatain a Neckermann utasai. Máltára télen péntekenként utazhatnak a Neckermannál csomagot vásárlók.

A TUI menetrend szerinti járatokon Mauritiust, Dubait és a Maldív-szigeteket kínálja az Emirates járataival. A Best Reisen utasai Bali szigetére a Qatar Airwayszel repülhetnek, míg a TAP járatain egyebek között a Zöld-foki szigetekre és Brazíliába juthatnak el utasaik.

Szintén a Qatar gépén a Maldív szigetekre rendelkezik block seattel a Budavár Tours, de vannak helyei az Air France járatain Dominikára és Kubába, míg a Martinairrel Mexikóba.

Az IBUSZ több légitársaság járatain – köztük Sri Lankan, Lufthansa – rendelkezik block seatekkel Indonézia, Kuba, Dominika, Florida, Mexikó, Thaiföld és a Maldív-szigetek felé. Madeirára az Austrian menetrend szerinti járatain juthatnak el a Neckermann utasai. A Budavár Tours ügyfelei az Alitalia járatain Szicíliába és Marokkóba repülhetnek Budapestről, az Air Maltával Máltát, a Malév járatain Ciprust kínálják.

Közelebbi úti célok

Egyiptom továbbra is nagy népszerűségnek örvend a téli szezonban, legalábbis a tervezett charterek alapján. Hurghadára és Sharm el- Sheikhre a Best Reisen már november elsejétől közlekedik, míg Hurghadára november 4- től április 28-ig repül.

A Kartago a King Toursszal és TUI-val üzemeltet charterláncot Hurghadára, amelybe beszáll a Neckermann is. November 3-tól a TUI block seatjeivel a fedélzeten a Sharm el- Sheikh–Taba útvonalon repülteti utasait a Kartago április 27-ig. Az OTP Travel ismét az Anubis Travel charterjáratain, a nyári járat folytatásaként repülteti utasait Sharm el- Sheikhbe a Malév gépén.

Tunézia sem marad ki a téli kínálatból. Mind a Best Reisen, mind a Kartago a Nouvelair gépeivel chartereztet Monastirbe. A Kartago lapzártánkkor a Taurus Reisennel folytatott block seatekről egyeztetést.

A Kanári-szigetek a Neckermann, a TUI és a Best Reisen utasai számára egyaránt elérhetők. Előbbi Gran Canariára és Tenerifére is indít járatot. A TUI bécsi indulással Fuerteventura szigetére is kínál chartert. A Lauda Air bécsi indulású chartereivel biztosítja utasai számára a Green Travel a téli szezonban az összeköttetést a Török Riviérával.

Hat charteres desztináció repülőjegy-ajánlatait találják meg az érdeklődők a Best Reisen bestcharter weboldalán, amely online fizetést is lehetővé tesz.

'
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Kiadónk társoldalai