hirdetés
hirdetés

Az Európai Bizottság irányt mutat az átláthatóság felé

Az Európai Bizottság új iránymutatást tett közzé annak érdekében, hogy az uniós forrásokkal foglalkozó tagállami, regionális és helyi hatóságoknál dolgozó szakemberek könnyebben tudják az uniós finanszírozású projektek közbeszerzési eljárásainak a hatékonyságát és átláthatóságát biztosítani. -adta hírül az MTI.

hirdetés

A dokumentum az eljárást megindító felhívás kidolgozásától és közzétételétől kezdve az ajánlatok kiválasztásán és elbírálásán át a szerződés végrehajtásáig az eljárás minden szakaszára szolgál iránymutatással. Az iránymutatás egyebek mellett kisvállalkozások számára megkönnyíti, hogy közbeszerzési eljárásokban vegyenek részt. A szerződés odaítélésekor új szempontokat is figyelembe lehet venni annak érdekében, hogy a választás társadalmi felelősségvállalást tanúsító cégekre és innovatív, környezetbarát termékekre essen.

„Az uniós beruházásokhoz szükséges megbízható közbeszerzési eljárások megszervezésében a tagállamok támogatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az uniós költségvetés hibáktól mentes legyen. Az unió által elköltött minden egyes euró pedig a leghatékonyabb módon, közvetlenül a lakosság javát szolgálja." – mondta Corina Cretu, a kohéziós politikáért felelős uniós biztos. Tájékoztatása szerint az európai strukturális és beruházási alapok több mint 450 milliárd eurót áramoltatnak az EU gazdaságába a 2014-2020-as finanszírozási időszakban. A források fele esetében a beruházások közbeszerzés útján valósulnak meg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai