Megnyílt a pesti Ritz-Carlton

A The Ritz-Carlton Budapest a Ritz-Carlton-lánc első magyarországi tagjaként április 12-én nyílt meg. A ház igazgatója, Marcus Loevenforst a nyitás alkalmával elmondta, hogy Budapest tökéletes választás, ezért is érkezett a luxusbrand ebbe a gyönyörű fővárosba. „Budapest kivételes város, amely tökéletes helyszínül szolgál portfoliónk legújabb tagja számára”, üzent Herve Humler, a The Ritz-Carlton elnöke és ügyvezető igazgatója.

A The Ritz-Carlton, Budapest hotelnek a 218 szobás, korábbi Meridien Hotel épületében kapott helyett, amely egy műemlékvédelem alatt álló történelmi épület az Erzsébet téren.

Az 1914-ben olasz biztosítócég székházául szolgáló épület az évek során számos különféle funkciót töltött be, volt például a rendőrkapitányság központja is, kedden pedig luxusszállodaként nyílt meg 170 szobával és 30 lakosztállyal. Az épület 8. és 9. emeletén lesz a The Ritz-Carlton Cub Level, külön concierge szolgáltatással, valamint egész napos étel- és italkínálattal.

A hotel két volt éttermét alaposan átalakították. Az egyik, a Fashion Street-re is nyíló Deák St. Kitchen pénteken nyílik majd, magyaros jellegű, helyi, szezonális alapanyagokból készült fogásokat kínálnak, saját terasza is lesz, és hangulata a francia, laza bisztrók világát idézi.

A szálloda 180 férőhelyes bálterme is kész, ahol mind a technikát, világítást és a bútorokat is kicserélték. A bálterem mellett öt kisebb tárgyaló is található az alagsorban, akárcsak korábban.

A szobákat kényelmes, angol stílust idéző bútorokkal rendezték be, uralkodó szín mindenütt a kék (a Duna, a víz közelségét hirdetve), valamint a pasztellszürke és sok fehér.

A The Ritz-Carlton Hotel Company, LLC-ről

A The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C., székhelye az Egyesült Államokban, a Maryland állambéli Chevy Chase-ben található, jelenleg több mint 90 szállodát üzemeltetnek az amerikai kontinensen, Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és a Karib-térségben, emellett több mint 30 szálloda- és lakóingatlan-fejlesztési projektet folytatnak világszerte. A The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. a Marriott International, Inc. (NASDAQ) 100%-os tulajdonú leányvállalata.

A pesti ház igazgatója: Marcus Loevenforst

Az elmúlt hónapokban Marcus Loevenforst már itt élt Budapesten, hiszen ő felelt a hotel átalakítási munkálatainak felügyeletéért, majd a megnyitót követően fő feladata a The Ritz-Carlton névvel fémjelzett szolgáltatások kiemelkedő színvonalának biztosítása lesz.

A német származású szakember több mint 23 éves, több kontinensre és helyszínre kiterjedő tapasztalattal rendelkezik a luxus színvonalú vendéglátás terén. Dolgozott többek között Stuttgartban, Miamiban, San Franciscóban, Clevelandben és Torontóban, valamint a The Ritz-Carlton Hotel Company vállalattal Berlinben, Bahreinben, Moszkvában és Nápolyban. Legutóbb az EDITION szállodák operatív ügyekért felelős alelnöki pozícióját töltötte be.

Forrás: Vendég & Hotel


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?