hirdetés

Hatalmas győzelmet ért el az Airbnb

Nem, most nem a lakásmegosztás területén, hiszen külföldieket fogadó szálláshelyként jó ideje gyakorlatilag sehol nem funkcionál a világban. Viszont mivel most lépett be az amerikai tőzsdére, ott kaszáltak nagyot a befektetők és az alapító társtulajdonosok.

hirdetés

Az év legnagyobb amerikai tőzsdére lépése az Airbnb, így nevezik a szakértők a lakásmegosztó világcég új lépését az euronews hírportál tudósítása szerint.

Részvényei már az első kereskedési napon megduplázták értéküket. A San Franciscó-i székhelyű lakásmegosztó hálózat részvényeinek jegyzési ára 68 dollár volt, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy már a kibocsátási ár több mint kétszeresén, 146 dolláron kezdtek el vele kereskedni.

Az Airbnb végül 3,5 milliárd dollárt vont be a működéséhez.

A vállalat tavasszal akart tőzsdére lépni, de akkor közbeszólt a világjárvány első hulláma. El kellett bocsátaniuk 1900 munkavállalót, vagyis dolgozóik 25 százalékát. A harmadik negyedévben már javultak a mutatóik, 2021-ben pedig várhatóan profitál a cég az utazási igények jelentős fellendülés miatt.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk