Hústól a zsömléig: BRGR

Amerikai hangulat, minőségi alapanyagok, zöld környezet, profi gasztronómiai háttér - ez a megújult BRGR.

Budapest belvárosában nem nehéz jó hamburgert találni, hiszen egyre nagyobb presztízse van a minőségi hamburgerfogyasztásnak. Azonban egy kellemes nyári napon a belvárosi forgatagot magunk mögött hagyva érdemes kipróbálni a tavaly nyáron teljes megújuláson átesett városligeti BRGR-t. Több érv is szól az igazi amerikai hangulatot árasztó gyorsétterem mellett: hamisítatlanul friss és hazai alapanyagok, kellemes környezet Budapest egyik zöld pontjának a kellős közepén és profi gasztronómiai háttér, amit a Robinson étterem top séfjei garantálnak.

“A lényeg, hogy a vevő higgyen a termékben, amelyet kézhez kap” - mondja László Árpád tulajdonos, a Robinson jelenlegi és a Spoon korábbi tulajdonosa.

A BRGR története egyébként 1986-ig nyúlik vissza, ekkor nyitotta László Árpád Lizsé nevű fagylaltozóját, amely az évek során kifőzdévé alakult át, míg 2013 nyarán teljes koncepcióváltást követően lett belőle BRGR.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy a hústól kezdve a zsömléig minden frissen és helyben készüljön” - ismerteti gasztro filozófiáját a tulajdonos. Gourmet vendégek számára különösen meggyőző lehet, hogy a húspogácsákhoz az alapanyagot Gál József, a marhahús hazai szakértője garantálja, az egyedi fűszerezést és ízvilágot pedig a Robinson étterem séfjei biztosítják.

A hét minden napján nyitva tartó street food kategóriában utazó BRGR-ben hamburgerek mellett különféle szendvicseket is kínálnak. Újdonságként érdemes kipróbálni a Philly Steak Cheese szendvicseket, amely hatalmas méretükkel és ínycsilandozó ízesítésükkel sokkolják a street food szerelmeseit. Természetesen a vegetáriánus vendégek sem maradnak éhesen: igény szerint hús nélkül is megkaphatják a kívánt szendvicseket.

Apropó BRGR és street food: elsőkézből tudhattuk meg, hogy a városligeti BRGR a közeljövőben street food láncolattá válhat. Jelenleg egy Régiposta utcai étterem megvalósításáról folynak tárgyalások, valamint további két street food étterem is tervbe van véve, sőt food truckok formájában talán a hazai fesztiválokon is feltűnnek majd hamarosan az igazi amerikai hangulatot árasztó és kiváló hazai hamburgereket kínáló BRGR egységek.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?