hirdetés
hirdetés

Kocsonyafesztivál: Kassa lesz a díszvendég

Tizenharmadszor rendezik meg 2013. február 22-24. között a turisztikai nívódíjas Miskolci Kocsonyafesztivált, amelynek díszvendége Kassa lesz.

hirdetés

Jövőre Európa Kulturális Fővárosa (EKF) lesz Kassa, amely Miskolcon számos kulturális programmal, bemutatóval képviselteti magát a három napon át tartó hagyományőrző eseményen. Erről a fővárosban, a Symbolban megtartott sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Hazai vendégként Szomolyát, Monokot, és a híres gönci pálinka hazáját, Göncöt hívták vendégül az eseményre. Szomolya
nemcsak fekete cseresznyéjéről híres, hanem az abból készült egyedi termékeiről, például pálinkájáról is.

Guczi István, a sajtótájékoztatón egy, az 1600 lakosú község nevezetességeit bemutató kisfilm vetítése után elmondta, hogy mint minden kisebb település, vagy város, ők is érdekeltek abban, hogy turisztikai érdekességet kínáljanak. Szomolya polgármestere szerint kihasználják, hogy híres kaptárköveik vannak, és cseresznyefáik között van 90-100 éves is. Idén nyáron jól sikerült cseresznyefesztivált rendeztek és elhatározták, hogy megünneplik a cseresznyevirágzást is, remélve, hogy a virágzó fákra sokan lesznek kíváncsiak. 

A tavalyi kocsonyafesztiválnak 250 ezer látogatója volt, a jelenlévők 14 százaléka külföldről érkezett. Az ország harmadik legismertebb fesztiválja tavaly egymilliárd forint bevételt „hozott” a megyének. A Miskolci Kocsonyafesztiválon nemcsak a felnőttekre számítanak, a gyerekek részére is lesz program. Lesznek koncertek, színházi produkciók, utcazenék és táncok, és természetesen gasztronomiai bemutatók is. Nem hiányoznak majd a sport és szabadidős programok és a könyvbemutatók sem. 

Természetesen a fő attrakció, a miskolci kocsonya, amelyből idén is többfajta születik majd és a tavalyihoz hasonlóan mindegyiknek nagy sikere lesz. A tájékoztatón ízelítőt kaptunk a kocsonyákból, többek között volt halas, zöldséges, vadas és sima egyszerű is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai