Megvan Magyarország legjobb vörösbora

Koch Csaba 2012-es villányi Csanád cuvée-je Magyarország legjobb vörösbora a magyar borszakírók szerint.

A szakújságírók értékelése alapján a legjobb fehérbor Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja lett. Tavaly a 2013-as Szent Tamás Furmint lett a befutó a mádi Szent Tamás Szőlőbirtokról. Idén a vörösborok versenyéből is más borvidék került ki győztesen: míg tavaly egri bor vitte el a pálmát, nevezetesen a Thummerer Pince Egri Bikavér Grand Superiorja a 2012-es évjáratból, most Villánynak áll a zászló.

Az idei győztesről:

Ez azért is érdekes, mert Koch Csaba az 1990-es évek elején az Alföldön kezdett el bort készíteni. A 2000-es években már sokan emlegették kiváló Irsai és Cserszegi borait, majd sorra jöttek nagyszerű rozéi, cabernet-i, kadarkája. Egyre több nemzetközi borversenyen ismerték el szakmai munkáját, borai a legnagyobb világversenyekről aranyérmekkel tértek haza. Koch Csaba a sikereken felbuzdulva bő évtizeddel ezelőtt Villányban is megvetette a lábát: a diósviszlói Imre-völgyben kezdett szőlőművelésbe, az onnan szüretelt borokkal pedig hamar beírta magát a testes vörösborok nagykönyvébe is. Cabernet Sauvignon borai is sok nemzetközi elismerésben részesültek, de az eddigi legnagyobb kitüntetést a most a Magyar Borszakírók Köre által is díjazott 2012-es bordeaux-i házasítás, a borász gyermekéről elnevezett Csanád cuvée aratta: két éve az olaszországi Bergamóban rendezett fajtavilágversenyen aranyéremre méltatták, sőt, a sajtó különdíját is megkapta, tavaly pedig a düsseldorfi PAR Wine Award International versenyen 96 ponttal a Top Gold címet is elhozta. Koch Csaba pincéje 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Birtoka-díjat borászat kategóriában, már négyszer került be az Év Bortermelője szavazás jelöltjei közé, 2014-ben pedig neki ítélték az Év Pincészete-díjat.

Forrás: Vendég


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?