hirdetés

Sokkolta Lyont a Michelin-csillaghullás

Az euronews az Halles de Lyon Paul Bocuse-be látogatott, ahol egykor szívesen vásárolt helyi termékeket a legendás séf. Az itt megkérdezett vendéglátósok nem igazán értik a döntést:

hirdetés

"Szeirntem ez csak marketing, ettől lesz a Michelin-kalauznak ez a példánya gyűjtői darab, jövőre pedig visszaadják majd a csillagot" - vélte egy nő.

"Az embernek olyan érzése van, hogy akik a Michelin-kalauzt megalkotják, nem kedvelik többé a múlt konyháját. Ő Franciaország jelképe, Paul Bocuse érinthetetlen"- mondta egy vásárló.

"Szomorúak vagyunk, Paul Bocuse legenda marad, a gasztronómia pápája és császára, és a mi mesterünk itt, Lyonban."

François Mailhes ételkritikus szerint nem meglepő a csillag elvesztése, mert a Bocuse már nem korszerű, de nem is feltétlenül indokolt a lefokozás. "A Paul Bocuse tradícionális vendéglő, ahol olyannyira hagyományos ételeket lehet enni, amilyeneket többé már senki nem szolgál fel a világon. A három csillag azt jelenti, hogy megéri az utazást. Úgy gondolom, hogy egy külföldi szeretné felfedezni Paul Bocuse világát, és habár biztosan nem fog itt olyan nemzetközi konyhát találni, mint ami mindenhol elterjedt, de ez a hely mindenképpen "megéri az utazást". A Paul Bocuse mindenesetre egy olyan intézmény, amely biztosan túléli a csillag elvesztését, és mindig vonzani fogja azokat, akik számára az étkezés elválaszthatatlan a tradícióktól.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai