hirdetés

Változik a címkézés a csomagolásokon

Kötelező és egységes tápértékjelölés lesz az ételek csomagolásán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) online megbeszélés keretében várja a véleményeket frontoldali tápértékjelölési rendszerekről.

hirdetés

Az Európai Bizottság 2020. decemberében a fogyasztók tájékoztatására vonatkozó szabályok felülvizsgálata érdekében véleménynyilvánítási felhívást tett közzé, amelynek egyik területe a csomagolás elülső oldalán (front of pack – FOP) feltüntetendő egységes és kötelező tápértékjelölés. A beérkezett vélemények és a tagországi visszajelzések megvitatására a Bizottság nyilvános konzultációra is lehetőséget ad, amelynek időpontja 2021. negyedik negyedéve.

Az egységes jelölés kiválasztása és elfogadása, valamint kötelező alkalmazása az előtérbe helyezett rendszerek tekintetében a hagyományos magyar konyha alapanyagait nem minden esetben helyezi kedvező pozícióba, mert számolási és értékelési alapja figyelmen kívül hagyja a komplex táplálkozást és a felhasznált alapanyagok részarányát a teljes napi étkezés során, írja a NAK.

A nyilvános konzultáció során lehetőség van kamarai vélemények ismertetésére is, amelyhez egységes álláspontot szeretnénk kialakítani tagjaink véleménye alapján. Ennek érdekében A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara készített egy összefoglalót a frontoldali tápértékjelölési rendszerekről, amelynek ismertetését követően várja az érintettek véleményét a közös javaslat kialakítására.

Ennek kapcsán a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága egy tájékoztató on-line (Teams) konferenciát szervez 2021.10.27. (szerda), 10:00 órai kezdettel.

A konferenciára IDE kattintva tud jelentkezni.

(forrás: NAK / Store insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai