Olaj, divat, topgasztronómia

Exkluzív esemény, sztár résztvevőkkel: egy három Michelin-csillagos séf főz február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, divatbemutató körítéssel.

Nem mindennapi eseményre készülnek február 27-én a Boscolo Hotel Budapest Salon éttermében, ahol nemcsak a konyha vezetőinek - Wolf András és Fekete Antonio – tudását csillogtatják majd meg a Pödör Black Table Fashion Dinner elnevezésű rendezvény alkalmával, hanem ezúttal egy háromcsillagos német sztárszakács, Thomas Bühner (La Vie) is beköltözik már a szombati program előtt két nappal a konyhára, hogy előkészítse az este különleges menüsorát. Amelynek minden egyes részleteiben majd Pödör olaj lakozik, és a gourmet menüsor vendégei, miközben élvezhetik az osztrigából, libamájból, homárból és őzhúsból álló topmenüsort, magyar divattervezők kollekciójában is gyönyörködhetnek a vacsora közben.

A program előzetes sajtótájékoztatóján, február 8-án a Salonban megjelentek a résztvevők. Köztük a Pödör prémium olajok és ecetek társtulajdonosa és marketingigazgatója, Lehoczki Zoltán, aki bemutatta kizárólag hidegen sajtolt, telítetlen zsírsavakban gazdag magolajokból készült toptermékeiket, és elmondta, a világ számos országának vezető konyhájában vannak már jelen, több Michelin-csillagos séffel dolgoznak együtt.

Egyikük a tájékoztatón szintén jelen lévő Thomas Bühner, aki a legmagasabb Michelin-minősítés tulajdonosa, 3 csillagos séf a La Vie étterem konyhájáról, és ő az, aki a február végi program menüsorának nagy részét elkészíti majd. A sztárséf a Pödör termékekkel kapcsolatban elmondta, minőségben nem ismer kompromisszumokat, és ez az ok, amiért e magyar alapanyagot szívesen használja. A német sztárszakács másodszor látogat egyébként Magyarországra vendégszakácsként, és azt is megtudhattuk, a magyar konyha annyira közel áll a szívéhez, hogy mestervizsgáját is magyar ételekből készítette: fogast, tarhonyával. Ma is gyakran dolgozik magyar hízott libamájjal, használja a piros paprikát és tokaji bort is kínálnak éttermük borkínálatában.

A gourmet menüsort hazai divattervezők kollekciójának bemutatója teszi még izgalmasabbá – ezt már Vajna Tímea, a Miss Universe Hungary versenyigazgatója tette hozzá, aki két döntős hölgyet is hozott magával a versenyről a tájékoztatóra.

A február végi szombat estén tehát mind az ízélmény, mind a vizuális látványosság garantált lesz, akik e topprogram résztvevői lehetnek, biztos, hogy exkluzív gasztrokalanddal lesznek gazdagabbak.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?