hirdetés

Itt a legfrissebb Hotel Monitor

A Magyar Hotel Monitor az egyetlen olyan hazai szállodaipari elemzőrendszer, amely a magyarországi szállodapiac állapotáról, trendjeiről, teljesítményéről napi szinten gyűjt és elemez adatokat. Az MHM ma már 130 szálloda adatait dolgozza fel.

hirdetés

2011 októberében, az aktuális folyamatok ismeretében pontositottuk a Q4-re vonatkozó MHM meteo előrejelzést. A 2011-es év utolsó negyedévére összességében azt mondhatjuk
el, hogy a szállodák kihasználtsága az eddigi, korlátozottan kedvező szintet már nem lesz képes fenntartani és az átlagárak is tovább mérséklődnek.

Az MHM meteo Q4 részletes adatai azt mutatják, hogy:

- Egyértelműen elválnak egymástól a budapesti és a vidéki szállodák trendjei

- Fennmarad a budapesti szállodák átlagos kihasználtságának 2010-es év eredményeit néhány százalékkal meghaladó szintje, míg a vidéki házak stagnálás állapotába kerülnek

- Az átlagárak korábban kedvező irányú, bár mérsékelt változása negatívba fordul és az alulról fogja közelíteni a bázisév adatait, ami főként a 4 csillagos házak esetén lesz megfigyelhető (Budapesten és vidéken egyaránt)

- A wellness szállodákban a kihasználtság romlása várható az átlagárak viszonylagos stabilitása mellett

- A gyógy-szállodák kiegyenlített, pozitív stagnálása továbbra is fennmarad

- A boutique/fashion szállodák jó évkezdést követően nem tudják a kedvező folyamatokat fenntartani

További információk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk