hirdetés
hirdetés

Jubileumát ünnepelte a KEP

A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) fennállásának 10. évfordulója alkalomból rendezett IV. Társadalmi Párbeszéd Fórum első részében prominens személyiségek elemezték nemzetgazdaságunk, a Visegrádi Országok együttműködése, a bolognai reform és a szlovák–magyar kapcsolat aktuális helyzetét. 

hirdetés

A Fórum délutáni ülésén a Hungarikumok és az 56-os forradalom emlékhelyei bemutatásának kihasználatlan lehetőségei szerepeltek napirenden. Birinyi József, a Hungarikum törvény stratégiájának alkotója kiemelte a pontos meghatározás és ennek alapján a védelem fontosságát. Piramisszerűen rendszereznék a Hungarikumokat, helyi, középszintű, nemzeti és globális kategóriákban. A törvényalkotás még folyamatban van. Magyarország pozitív imázsát nagyban segítené, ha az akár Szingapúrban is vásárolható magyar szalámira és borokra fűzött kisebb ismertető határozottan utalna a származási országra, javasolta az egyik előadó.

Dr. Czeglédi József a „Mutasd meg fiaidnak”, a KEP által kezdeményezett, az 56-os forradalomra emlékező programra hívta fel a figyelmet. Dr. Marosi Endre hadtörténész valamennyi 56-os emlékhelyről felvételt készített. Ezekből készült egy CD-is, mely egy és háromnapos emléktúrák programját is tartalmazza. Áttörő sikert azonban sem az oktatási intézményeknél (kivétel a Puskás Tivadar Technikum El Camino Budapest 56 iskolai programja), sem a turizmus program alkotóinál eddig nem értek el. Budapesten a romkocsmák mellett a divatos kerékpáros városnéző túrák egyike lehetne 1956 legendás helyszíneinek bemutatása. Mivel az emlékhelyek önmagukban nem képesek felidézni 56 tragikus hősiességét, ezt korabeli, nagyméretű fotók kihelyezésével lehetne elérni. (Varsó kiváló példa arra, hogy miként lehet vizualizálni a harcos múltat). A legfontosabb azonban az áldozatos munkával elkészített CD anyagának a világhálóra történő felvitele, egy 1956-os emlékhely honlap létesítése lenne. Ez azonban meghaladja az egyesületi lehetőségeket, állami intézményi feladat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk