hirdetés

Djerbai zarándoklatra viszi utasait a Taurus Reisen

Különjárattal viszi utasait a Taurus Reisen a tunéziai Djerba szigetére május 9-én, hogy az utasok részt vehessenek a helyi zsidóság minden évben megszervezett ghribai zarándoklatán.

hirdetés

Új és a magyar piacon egyedülálló utazási ajánlattal rukkolt elő a Taurus Reisen: 2017. május 9-én különjáratot indítanak Djerbára, a ghribai zarándoklatra. Az egy hét pihenést kulturális programokkal kötik össze.

Forrás: Facebook / Taurus Reisen
Forrás: Facebook / Taurus Reisen

Ahogy arról a Turizmus Online-on korábban már beszámoltunk, évente vallásos zsidók tömegei látogatnak el a tunéziai Djerba szigetére, pontosabban Afrika legrégebbi zsinagógájába. Az El Ghriba fesztivál résztvevői ősi hagyományokat ápolnak és ünnepelnek, a helyszín ilyenkor két napig imaszótól, énekléstől és nevetéstől hangos. Djerba azért is számít különlegesnek, mert az itt élő zsidó közösség nem csak az egyik legősibb, de ez az arab világ utolsó, máig is fennálló zsidó közösségei közül az egyik. A helyi lakosok mellett a szélrózsa minden irányából – de főleg Európából (Franciaországból, Olaszországból és Nagy-Britanniából), valamint Izraelből – érkeznek a látogatók, hogy együtt ünnepeljenek és imádkozzanak.

A Taurus Reisen által szervezett program során a résztvevők többek között megismerkedhetnek a ghribai zsinagógával, betekintést nyerhetnek egy zsidó iskola mindennapjaiba és részt vehetnek a zarándoklaton is.

A repülőgép útvonala létszámtól függően alakul. Minimum 40 fő esetén bécsi indulással, tuniszi átszállással Djerba szigetére a Tunisair járatán lehet eljutni, minimum 133 fő esetén pedig közvetlen charterjáratot indít az utazási iroda Budapest és Djerba között.

Forrás: Facebook / Taurus Reisen
Forrás: Facebook / Taurus Reisen

Forrás: Facebook / Taurus Reisen
Forrás: Facebook / Taurus Reisen

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai