hirdetés

Holland turisztikai befektetők vették meg a békéscsabai hotelt

Holland magánszemélyek vásárolták meg a közel másfél évtizede üresen álló Körös Hotel épületét Békéscsabán a belvárosban - jelentette be Békéscsaba alpolgármestere csütörtökön a volt és az új tulajdonosokkal közösen tartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

Hanó Miklós elmondta, hogy az önkormányzat közvetítő szerepet vállalt a felek között a hotel értékesítése és "újraélesztése" érdekében. A holland befektetők bemutatták a látványterveket, amelyek a Munkácsy városrészhez méltó szálloda és konferencia központról szóltak, és a város főépítészével egyeztetve készültek el. A több százmilliós beruházás fontos Békéscsabának, hiszen a szállodakapacitás bővülése mellett újabb munkahelyek jönnek létre - tette hozzá az alpolgármester.

A belváros rehabilitációjának első ütemében korábban már megújult a szálloda környezete, felújították a műemléki épületeket. A hotel szomszédságában felépült a Csabagyöngye Kulturális Központ, megszépült a Szent István tér.

A Körös Hotel adásvételi szerződését a felek már aláírták, a földhivatali tulajdonbejegyzést követően indulhatnak az építéssel kapcsolatos engedélyeztetések - hangzott el a tájékoztatón, ahol azonban az ügylet értékét érintő kérdésre nem válaszoltak.

A vevők részéről Louis van Balen elmondta: több ingatlanbefektetésük van Magyarországon a turizmusban, Badacsonyban, Tapolcán. Gyulán panziót és éttermet létesítettek, tapasztalataik szerint egyre több a városba látogató vendégek száma.

Úgy vélte, Békéscsaba gasztroturisztikai központtá nőtte ki magát a térségben. Megépült a kolbászfaluként is funkcionáló, egész évben üzemelő CsabaPark, az új létesítmény látogatottságára és a konferenciaturizmusban rejlő lehetőségekre alapozva érdemes Békéscsabán idegenforgalomba befektetni - mondta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai