hirdetés
hirdetés

Vízumtémában kezdeményezett egyeztetést a MUISZ a Külügyminisztériummal

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztályának vezetőjével folytatott megbeszélést vízum témában.

hirdetés

Elsősorban három kiemelt országban, Kínában (Peking, Sanghai, Csungking), Egyiptomban és Iránban történt intézkedésekről folyt az egyeztetés.

A főosztályvezető asszony tájékoztatta a MUISZ képviselőit, hogy a pekingi nagykövetség konzuli osztályán létszámbővítéssel és a folyamatok kiszervezésével az eljárási idő jelentősen lecsökkenhet. Elmondta, hasonló fejlesztést terveznek a sanghaji és a csungkingi főkonzulátuson is, megerősítve az erőforrásokat a biometrikus rendszer bevezetése érdekében.

Mind a kairói, mind a teheráni konzulátuson megerősített technikai és személyi feltételekkel igyekeznek teljesíteni a megfelelő igazolásokkal és az európai programok megrendelését és kifizetését dokumentáló papírokkal rendelkező szervezők vízumigényeit. Kairóban a kapacitás növelése érdekében a minisztérium a kiszervezés lehetőségét is fontolgatja. Valószínűsíthető, hogy ez a megoldás növelni fogja a magyar konzulátusokon kiadott shengeni vízumok számát, hozzájárulva ehhez a turizmus teljesítményének és bevételeinek növeléséhez.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk