hirdetés

120 gombócból is sok: ennyi idős a Kempinski!

Kempinski hotelek világszerte "Ignite the Night" elnevezésű rendezvényekkel ünneplik a szállodacsoport történetének 120. évfordulóját. A budapesti születésnapi ünnepségen jártunk.

hirdetés

Idén áprilisban ünnepli Európa legrégebbi luxushotellánca 120 éves fennállását. Az évforduló alkalmából a világ összes Kempinski szállodájában “Ignite the Night” néven szerveznek eseményeket. A Kempinski Hotel Corvinus Budapestben április 18-án került sor a 120 éves évforduló alkalmából induló ünnepi esztendő indítására egy elegáns est keretében, amikor egyben a szálloda bemutatta partnereinek a nemrégiben elkészült új konferenciaszintet is.

Infinity Room
Infinity Room

A budapesti szálloda különben kettős jubileumot ünnepel, hiszen a magyar főváros szívében 1992-ben, 25 évvel ezelőtt nyílt meg a Kempinski Hotel Corvinus.

Markus Semer, az igazgatótanács elnöke és a Kempinki Hotels vezérigazgatója az évforduló kapcsán kiemelte:“120. évfordulónkon örömmel emlékezünk meg rendkívüli múltunkról és készülünk egy izgalmas jövőre. Alapítónk, Berthold Kempinski, időtlen európai elegancián és kifogástalan kiszolgáláson alapuló új sztenderdeket honosított meg a vendéglátásban. Olyan éttermeket és szállodákat nyitott, ahol a vendégek egyedi és eredeti környezetben addig nem tapasztalt élményekben részesültek. Az ő innovatív és vállalkozói szemléletű hozzáállása az évek során rengeteg inspirációt adott fejlődésünkhöz.”

Infinity Room
Infinity Room

A Kempinski a világ legismertebb és legkülönlegesebb hoteljei közül többet is menedzsel és üzemeltet: ilyen a berlini Adlon, az Emirates Palace Abu-Dzabiban, és a Çirağan Palace Isztambulban. Márkánk az elegáns európai szolgáltatás szinonímája, amely minden desztinációban harmonikusan ötvöződik a helyi kultúrával és hagyományokkal. 2017-ben, mint hallhattuk az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón, a Kempinski megjelenik a Közép- amerikai térségben is. 

A Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana júliusban nyílik Kubában, első ötcsillagos luxushotelként. Az Óváros egyik gyönyörű történelmi épületében található szálloda a Kempinski univerzum legújabb csillaga lesz. “120 éve a világ számos pontján folyamatosan kerestük azokat a desztinációkat, ahol olyan szállodákat nyithatunk, amelyekben vendégeink emlékezetes időt tölthetnek, s közben sosem vesztettük el a felfedezés örömét.” – foglalja össze Semer úr. “Miközben nagyra értékeljük és őrizzük történelmi örökségünket, továbbra is az új és innovatív szemléletet képviseljük a vendéglátásban.”

A Kempinski történetéről:

A Kempinski Hotelst 1897-ben alapították és ezzel a legrégebbi európai luxusszálloda-csoport, amely szerte a világon kiváló minőséget és exkluzív, személyre szabott kiszolgálást biztosít vendégeinek. A Kempinski, amelyhez ma már 75 ötcsillagos szálloda tartozik 30 országban, a következő években folytatja terjeszkedését Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában. Minden tagszálloda a Kempinski márka erejét és sikerét képviseli, építve a vállalat gazdag kulturális örökségére.

A sokszínű portfolió történelmi jelentőségű szállodákat, díjnyertes városi szálláshelyeket, egzotikus üdülőhoteleket és rangos apartmanházakat egyaránt felvonultat. Minden egyes szálloda első számú küldetése, hogy a vendégek által elvárt magas minőséget nyújtsa, miközben a helyi kulturális hagyományokra is épít. A Kempinski alapító tagja a Global Hotel Alliance (GHA) szervezetnek, amely a világ legnagyobb független szállodákból álló szövetsége.

Az ünnepség alkalmával bemutatták a ház új “Ten Rooms” rendezvényszintjét

A Kempinski Hotel Corvinusban március végén fejeződött be az első emeleti rendezvényszint teljes rekonstrukciója. Az átépítés során a legújabb technikai és a legmodernebb belsőépítészeti megoldásokat alkalmazták. Így a hazai MICE piacon jelenleg elérhető legfrissebb és leginnovatívabb rendezvényszolgáltatás.

Az első szakaszban, amely 2016 nyarán zajlott, a korábbi bálterem és az ahhoz kapcsolódó terek szépültek meg. A második szakaszra ez év elején került sor és a korábbi szalonoldal jelentős belsőépítészeti átalakítását eredményezte. A munkálatok optimalizálták a szint adottságait, olyan új rendezvényszolgáltatásokat téve lehetővé, amelyek megfelelnek a Kempinski márka nemzetközi színvonalának. A belsőépítész cég, a londoni MKV, az új dizájnelemekkel a földszint átépítésekor alkalmazott elveket és esztétikumot adaptálta az első emeleten is.

Kiváló minőségű új bútorok, székek, különböző méretű asztalok és pultok kerültek beszerzésre a német Brunner cégtől, amely a legmagasabb szintű funkcionalitást képviselő intelligens termékeiről ismert. A séfek számára az új eszközök és berendezési tárgyak használatával még több lehetőség nyílik a kreativitás és az egészséges életmód jegyében a gasztronómiai prezentációk újragondolására. A szálloda kortárs művészeti gyűjteményébe újabb darabok kerültek, amelyek a konferenciaszint falait díszítik.

Room Three
Room Three

És végezetül ne fokozzuk tovább az izgalmakat: a Ten Rooms elnevezés - igen! - tíz új rendezvénytermet jelent, amelllyel immár jelentős helyet foglal el a ház a budapesti MICE-rendezvényhelyszínek sorában.

„Az új rendezvényszint létrehozásával célunk nem a dizájnfrissítés volt, hanem a rendezvénytermeink olyan korszerű átépítése, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az elérhető legújabb innovatív megoldásokat kínáljuk partnereinknek és vendégeinknek, a mai igényeknek megfelelve. Az átépítés egyúttal fontos és szerves része volt egy hosszabb távú projektnek, amely során először a földszinti rekonstrukció valósult meg egyidőben egy új és izgalmas gasztronómiai koncepció elindításával, s amelynek a csúcspontja a 2018-ban kezdődő szobafelújítás lesz.” mondta a Ten Rooms bemutatója alkalmával Stephan Interthal, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója.

Grand Room
Grand Room

(forrás: Kempinski/Vendég ß Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai