hirdetés
hirdetés

1,35 milliárd forintot utaltak vissza a bankok

2014-ben a kereskedelmi szálláshelyeken a SZÉP Kártyával összesen 15,9 milliárd forintot fizettek, 3,9%-kal többet, mint az előző évben, ugyanakkor a bankok 1,35 milliárd forintot utaltak vissza a munkáltatóknak, mivel ezt az összeget nem költötték el az év során a munkavállalók.

hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium SZÉP Kártya Monitoring Bizottságának legutóbbi ülésén egyebek mellett a SZÉP kártya 2014. évi adatait mutatták be. 2014-ben a SZÉP kártya feltöltések 12 %-kal növekedtek 2013-hoz képest, míg a költés 7,3 %- kal emelkedett. 2014-ben 1,35 milliárd forint lejáró összeget utaltak vissza a bankok a munkáltatóknak úgy, hogy év elején ennél jóval magasabban állt ezen állomány - adta hírül a Falusi Turizmus Országos Szövetsége aktuális hírlevelében. 

Annak ellenére, hogy az egyes pénzintézetek arra törekednek, hogy a lejáró összeg a lehető legkevesebb legyen, hiszen a visszautalások nagy terhet jelentenek, és sok esetben visszaérkeznek a 3. visszautalási kísérlet után is az összegek. Az MKB Bank 2014. évi visszautalandó állománya még mindig tartalmaz 1,3 Millió Ft összegű gazdátlan pénzállományt, mert megszűntek a munkáltatók, így nincs kinek visszafizetni a lejárt összegeket. Ennek köszönhetően az NGM felülvizsgálja a lejáró összegeket érintő szabályokat. A 2014. évi feltöltések, most 2015. év májusában járnak le, amihez különböző figyelemfelkeltő marketing kampányokat indítanak el a pénzintézetek. Ezt teszi a Magyar Turizmus Zrt. is, amely ösztönözi a kártyabirtokosokat, hogy május végéig használják fel a kártyán lévő összegeket, ne engedjék elveszni az összeget.

A FATOSZ is többféle módon szeretné felhívni a turisták figyelmét a SZÉP kártya falusi szálláshelyeken történő felhasználásra. A FATOSZ szálláskatalógusában is külön megjelölésre kerültek a SZÉP kártya elfogadó helyek, de online hírlevelén keresztül is szeretné megszólítani a kártyabirtokosokat és szeretné ajánlani számukra a SZÉP kártya elfogadó falusi szállásadók kínálatát.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk