hirdetés
hirdetés

25,5 milliót követelnek a Club Tihanytól

Egy két éve indult jogvitában született jogerős köztes ítélet szerdán. A Győri Ítélőtábla is megerősítette, hogy a Club Tihanynak ki kell fizetni a felperes "Media Hungary 2010" konferencia szervezőjének okozott kárt, de az összegről még ebben az ítéletben nem volt szó.

hirdetés

Mint dr. Ruttner György ügyvédtől, a Média Hungária jogi képviselőjétől megtudtuk, a Győri Ítélőtábla szerdán kihirdetett ítéletével helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság tavaly júniusban született elsőfokú döntését. Az ítélőtábla szerint a Club Tihany kárt okozott a "Media Hungary 2010" konferencia szervezőjének, amikor érvényesen létrejött szerződésük ellenére 2010. májusában a konferencia idejére leszerződött egy harmadik féllel, így a rendezvény eredeti helyszínét nem biztosította a Média Hungária számára. A szervezőknek ezért a konferenciát váratlanul egy másik helyszínen, Balatonfüreden kellett megrendezni.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy szerdán egy az ügy szempontjából rendkívüli jelentőséggel bíró jogerős közbenső ítélet született, hisz ettől kezdve már nem lehet kérdés a kártérítés fizetési kötelezettség. Ám a kártérítés nagysága csak a per további részében, esetlegesen a felek közötti egállapossal tisztázódik. Mint Ruttner Györgytől megtudtuk, ügyfelük, a Média Hungaria összesen 25,5 millió forintos kárigényét szeretné érvényesíteni a perrel. Ebből 15,5 millió forintot a ténylegesen elszenvedett vagyoni kár, 10 millió forintot pedig a nem vagyoni kár miatt várnak.

A 2010-es konferencia tihanyi elmaradása hosszú távra súlyosan érintette a települést, sőt a későbbiekben a térséget is. Az akkori rendezvényt Tihany helyett Balatonfüreden még sikeresen megrendezték, de ezt követően Siófokra települt át a médiavilág több mint ezer főt mozgató legnagyobb országos fóruma. A főszervező, Csermely Ákos ugyancsak a siófoki Hotel Azúrba vitte át az internettel foglalkozó, hasonló szintű évente ismétlődő társrendezvényét, az Internet Hungaryt is. Lépését 2010 őszén azzal indokolta, hogy Füreden nem találtak megfelelő mennyiségű téliesített szálláshelyet. Bár a szállodák mindent elkövettek, a májusi szokatlan hideg sokaknak okozott problémát a nem megfelelően fűthető szobákban. A későbbiekben el akarták kerülni az ilyen helyzeteket.

A két rendezvény elvándorlásával Füred-Tihany térsége éves szinten több ezer vendégéjszakától esett el. Tihanyban a KSH adatai szerint 2009-ben 106 ezer, 2010-ben 101 ezer, 2011-ben 100 ezer éjszakát töltöttek összesen a vendégek. Legalább ilyen kár a térségnek az is, hogy a térség elvesztette a két konferenciával járó jelentős közvetlen és közvetett sajtónyilvánosságot.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk