hirdetés

30 éve sikertörténet a Kistücsök

Novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Food & Room****. A jeles évforduló apropóján gasztronómiai programsorozattal készül az étterem csapata.

hirdetés

Idén novemberben lesz három évtizede annak, hogy Csapody Balázs, vállalkozószellemű fiatalként átvette a Balatonszemes központjában található étterem üzemeltetését.

Forrás: Kistücsök Food&Room
Forrás: Kistücsök Food&Room

„Az volt a vágyam, hogy családommal együtt egy olyan vendéglőt hozzunk létre, ami egész évben várja a vendégeket. Kezdetektől fogva a konyhát Jahni László irányítja, akivel egyazon ízvilágba vagyunk szerelmesek. Aztán feleségemmel, fiammal és egy világlátott barátunkkal elkezdtünk kulináris tanulmányutakra járni, főleg Olaszországba, mindez pedig sokat segített az étterem koncepciójának finomhangolásában. Egyre jobban beleszerettem a meglátogatott régiók ételeibe, a szezonális alapanyagokból készülő fogásokba. Ennek hatására kezdtük el felkutatni, majd bemutatni a Balaton és Somogyország ízeit a hagyományos családi fogásainkkal együtt. A Kistücsök lényege pedig az az otthonos, családias hangulat, ami „Hugi” vendégfogadásával, és most már gyermekeink munkájával válik teljessé.” – mondja a vendéglős.

Forrás: Kistücsök Food&Room
Forrás: Kistücsök Food&Room

A Kistücsök újkori történetének egyik legjelentősebb lépése volt, hogy a műemlékjellegű étterem mellett a tavalyi évben megnyílt négycsillagos szálláshelyük és a havonta megújuló degusztációs menüt kínáló „Séfszoba” is.

Ilyen kacsacomb érkezik a Kistücsök zseniális konyhájából / Forrás: Kistücsök Food&Room
Ilyen kacsacomb érkezik a Kistücsök zseniális konyhájából / Forrás: Kistücsök Food&Room
 

A 30 éves étterem a minőségi vidéki éttermeket összefogó Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) közös gasztronómiai programsorozattal készül megünnepelni a jeles alkalmat november 18 - 20. között, tematikusan mutatva be hazánk gasztronómiai és borrégióit.

 

(forrás: Kistücsök / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk