A brit vendéglátósok jelentős része csődre számít

Majdnem a felük arra számít, ha így megy tovább, végleg lehúzhatják a rolót.

Tartalékaik végén járnak a brit vendéglátósok hat héttel a harmadik országos karantén kihirdetése után. A brit kormány annak ellenére nem tervez nyitást februárban, hogy a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma kitartóan csökken. A vírus mutánsainak terjedése azonban továbbra is aggasztó, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Az Euronews riportere egy Michelin-csillagos étterem tulajdonosát kérdezte, hogyan lehet túlélni ezt az időszakot? A fiatalember szerint rendíthetetlen elszántság és kitömött zsebek - ez a túlélés titka. Nekik 20 ezer font a havi rezsijük így, hogy zárva vannak. Az állami támogatás legfeljebb ötezer, úgyhogy 15 ezret elő kell teremteniük.

Az állam Angliábankorántsem annyira bőkezű, mint az első karantén idején.

Akkoriban a kormány mindent fizetett - folytatja Luke Garnsworthy. Bezártak, és az állam mindenről gondoskodott. Most sokkal nehezebb helyzetben vannak. A támogatás fedezi a bérköltséget, de az azzal járó egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot nekik kell kifizetniük. Úgyhogy a személyzet tízezer fontjukban van havonta.

Amikor kihirdették a harmadik országos karantént decemberben, a britek abban bíztak, hogy mostanra vége lesz. De a nyitás egyelőre szóba sem jön.

A brit vendéglátóipari szakszervezet vezetője, Kate Nicholls szerint lehetetlen tervezni, és emiatt nem tudnak segítséget kérni. Hiába fordulnak a bankokhoz plusz pénzért vagy a bérbeadóhoz azzal, hogy vegye vissza a bérleti díjat, mert nem tudnak mit ígérni nekik. Ő megérti, hogy a szakértők későbbre akarják halasztani ezt a döntést. Nem is számít senki arra, hogy a kormány előáll egy konkrét dátummal, és aztán ragaszkodik hozzá. "De azért azt megmondhatná, hogy mennyi időn belül lát egyáltalán esélyt a nyitásra, vagy legalább, hogy milyen fázisokban tervezi. Véget kellene vetni ennek a bizonytalanságnak, legalább ezzel besegíteni a fennmaradásért küzdő vállalkozásoknak", magyarázza a szakszervezeti vezető.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

Forrás: Euronews.com


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?