hirdetés
hirdetés

A MUISZ a Millennium Házába ment

Budapest egyik legújabb látványosságában tartotta a hazai utazási irodák szakmai szövetsége idei első közös esti találkozójukat.

hirdetés

Liget Budapest
Liget Budapest

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke köszöntőjében elmondta, vendéglátóikkal, a Városliget Zrt-vel, a jó szakmai kapcsolatnak köszönhetően jelenleg is tartanak az egyeztetések a Liget busszal történő megközelítése ügyében.

Majd dr. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója mutatta be a jelen lévő utazási irodásoknak a Liget Budapest Projekt eddig elkészült és még jelenleg is készülő épületeit.

magyarepitok.hu
magyarepitok.hu

A már átadottak között szerepel az egykori Olof Palme Házként ismert, 2019 őszétől Millennium Házaként működő, eredetileg szecessziós stílusban épült, homlokzatán színes Zsolnay csempékkel díszített ház, ahol kiállítótermében a virtuális eszközöknek és a hologramtechnikának köszönhetően várostörténeti sétát tehet a látogató - ezt eddig különben 12 ezren tették meg, a tavaly októberi nyitást követően.

A még átadásra várók közül pedig kiemelkedő az eddigi látványtervek alapján a Magyar Zene Háza nevet kapott épület, amelyet egy világhírű japán építész, Sou Fujimoto tervei alapján valósítanak meg. Itt a természet és az épített környezet különleges találkozása valósul meg, ha kész lesz, igazi turistamágnes lesz, amellett hogy betölti majd azt a szerepét is, amely miatt készül.

Szintén építészeti csoda lesz az a múzeum, amelynek megvalósítása 2017 végétől zajlik, és napjainkban is tart: ez a Néprajzi Múzeum új otthona lesz, és már a 40 000 nm2-t majd a valóságban betöltő tervekkel is óriási szakmai díjat vívott ki a tervező - a győztes hazai iroda korábban a Dagály Fürdő nyertes pályázója is volt -, tavaly besöpörte a "Világ legjobb középülete" elismerést. Az épületnek különben a 60 százaléka a föld alá kerül, és tulajdonképpen egy fordított kapuzatra emlékeztető a formája, bárki által bejárható, óriási zöldterületekkel a tetején.

Bár nem látványosság lesz, de az utazási szakembereket érintő fontos építkezésről is szót ejtett a vezérigazgató, ez az a 800 fős mélygarázs, ami a Hősök tere szélén már nagyban épül, és a nyári foci EB idejére állítólag átadásra is kerül, ősztől pedig a nagyközönség előtt is megnyitják.

Szintén a házigazdák részéről Puczkó László, a cég vendégélmény- és turisztikai szakértője pedig néhány konkrét szakmai tanáccsal szolgált. Beszélt a szakmai partnerség, a kapcsolattartás megvalósításáról, arról, hogy már nem csak tervek, daruk és építőmunkások vannak a helyszínen - hanem a megvalósult projekteknek köszönhetően sok-sok élmény és látnivaló, ideje tehát elhozni a Városligetbe a turistát. Elmondta még, mostantól rendszeresen szakmai hírlevelet küldenek az utazási irodásoknak, benne naprakész tartalommal.

Végül a MUISZ-vacsorák elmaradhatatlan programpontjaként maga a vacsora következett, a jelenleg még csak kávézóként üzemelő, ámde heteken belül étteremként is működő Zsolnay-teremben. Ahol a szakmai találkozó fehér asztal mellett, kortárs elemekből összerakott gasztronómiai ételsor mellett folytatódott és igazán kellemesen fejeződött be.

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk