hirdetés
hirdetés

A Turizmus Trend került az időkapszulába

Az Új Széchenyi terv keretében, az ÉAOP-2.1.2/B pályázaton elnyert vissza nem térítendő támogatással megvalósuló szolgáltatóház építésének alapkövét csütörtökön tették le Martfűn. A víziszínpad és a szolgáltatóház 447 millió forintból valósul meg, ebből 199 millió forint a támogatás.

hirdetés

Dr. Hanga Valéria, az „Alföld szíve” turisztikai egyesület titkára, az esemény moderátora köszöntötte az alapkőletételen megjelenteket, majd Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) osztályvezetője többek között elmondta, hogy a már több éve itt folyóberuházás és a most kezdődő munka a vidékfejlesztés mintapéldájául szolgál, kiemelkedően fontos, és példaértékű.

„Szerencsés helyzet, hogy a város és a vállalkozás egymásra talált, nagyon fontos ez. Nem tudom elképzelni a vidékfejlesztést a helyi gazdaság fejlesztése nélkül, nagyra értékelem, hogy a helyi munkaerő bevonásával valósul meg ez a beruházás. A turizmus az az üzletág, amelynek itt a kibontakozását látjuk.” - tette hozzá.Dr. Kiss Edit, Martfű város polgármestere, aki a város életéről beszélt, és leszögezte, hogy minden erejével segítik a munkahelyteremtő beruházást, amely a továbbfejlődés hatalmas lehetőségét jelenti.

További képek a galériában, kattintson!

Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA tulajdonosa a martfűi vállalkozásuk indulásáról és a mostani építkezésről beszélt. Mint mondta, a 3000 négyzetméteres épületben kap helyet a korszerű, nagyobb befogadóképességű öltöző, wellness-részleg (saunaland, konditerem, pihenők, sóbarlang, masszázs), játszószoba, akár 300 fő befogadására alkalmas szekcionálható konferencia terem. A földszinten helyet kap 3 bérbe adható üzlethelyiség (fodrászat, kozmetika, ajándékbolt), valamint a mosoda. Az épület szolgáltatásai az uszoda érintése nélkül, az uszodán keresztülvagy a szállodából közvetlenül elérhetőek. Így a szolgáltatások a szállóvendégeken kívül a nagyközönség számára is igénybe vehetőek lesznek. Az épület megteremti a többlépcsős szolgáltatás lehetőségét. A jelenlegi fürdőszolgáltatások, mint alapszolgáltatások, megmaradnak. Az új épület megnyitását követően a felszabaduló alagsor (jelenleg öltöző) az egészségügyi kezeléseknek (OEP) tud majd helyet adni.

Lapunk is megy a kapszulába
Lapunk is megy a kapszulába

Mi került az időkapszulába?

Az ünnepi eseményen az alapkő mellett egy időkapszulát is elhelyeztek, üzenetként az utókornak. A jövő számára az időkapszulába forgalomba lévő magyar fémpénzeket dobott bele Szívós Márton, a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja, Martfű helyi lapját a polgármesterasszony, Kis Zoltán pedig a megyei napilapot és szaklapunkat, a Turizmus Trend magazint tette bele. Az alapkövet Kis Zoltán helyezte el, majd Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA tulajdonosa temette be.

A pályázat keretén belül tavaly már elkészült a 200 négyzetméteres víziszínpad, amelyennagysikerű rendezvényt is tartottak, a mostani szolgáltatóház befejezése 2012. júniusában,egy év múlva várható. Az épület megteremti a gyógyászati kezelések megindításának lehetőségét, valamint a már meglévő 80 munkahely mellett újabb 15 fő számára jelent munkalehetőséget a Martfű Termál SPA területén.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai