Balatoni reggelivel erősít a Paletta

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Viszont a dél-balatoni vendéglátóhelyéről már jól ismert Paletta idejében ráérzett, hogy mekkora üzlet lesz hamarosan a hétvégi reggeliztetés, ezért tökéleletes lokációval - a pesti Ferencváros szívében, ahol egymást érik a külföldiek kedvenc szálláshelyéül szolgáló airbnb-lakások, hostelek - áprilistól elindította balatoni alapanyagokkal bélelt, különleges reggeli kínálatát.

„Az áprilisi hétvégéken elkezdjük valóra váltani egy régi álmunkat, és elindulunk a reggelikkel: áprilisban pénteken, szombaton és vasárnap várjuk a vendégeket külön reggeli étlappal, májustól már hétköznap isi”, mondja Bezerics Dani, a Paletta Bisztró tulajdonosa. "A terasz már most is nyitva, de májustól bővítjük, hogy még többen tudjatok a teraszon reggelizni, vagy épp délután sütizni, kávézni, este vacsorázni" teszi hozzá.

Amit mostantól kínálnak: 

Balatoni stílusú angol reggeli harcsahurkával: a tálon megtalálható a 2017-es balatoni alapanyaga, a töreki bab és a keszthelyi tokhalasok által készített harcsahurka. A bab itt fehér salátabab, amiből egy könnyed citrusos sóletet készítettek a konyhán, a harcsahurka  harcsahús majorannás ízesítéssel Keszthelyről. A tojás , tulajdonképpen egy rántott lágytojás. 64 fokon készítik egy órán át a tojást, aztán kihűtik és kirántják

Mangalica virsli, kanizsai mustár, kenyér: Az Istvándy Birtok mangalicájából a zirci Vezérhúsnál készül roppanós mangalicavirsliből készül. A kanizsai mustár Daniék első számú kedvence. A kenyeret helyben sütik hozzá.

Joghurt, müzli, lekvár. Mandulatejes zabkása, kukoricapehellyel, gyümölcsökkel. Ez egy abszolút mindenmentes reggeli, friss gyümölcsökkel tálalva.

Emellett van még  tojásétel is, választható feltétekkel (korosajt, újhagyma, szarvasgomba, mangalicasonka, házi szalámi, rukkola, kecskesajt, kéksajt, paradicsom, paprika, bazsalikom, sertés sonka, tojás)

Ha valaki a pesti Palettában reggelente éhen marad - az valószínűleg a nyitás előtt próbált betérni a Tompa utcai üzletbe az éjszakai bulizás után, vagy annyira másnapos még, hogy rossz ajtón kopogtatott be, nem pedig a 28-as szám alá.

Forrás: Paletta


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?