hirdetés

Csoki tárlat, gőzhajó és svájci birok várja Luzern-ben

Ezúttal a Városligeti tavon fekvő Robinson éttermeben mutatta be aktuális nyári ajánlatait a Svájci Idegenforgalmi Hivatal, külön figyelmet szentelve a Svájc szívében lévő Luzerni-tónak és környezetének. 

hirdetés

Urs Weber, a Svájci Idegenforgalmi Hivatal a baráti hangulatú sajtótájékoztató első felében ismertette a svájci turizmus legfontosabb statisztikai adatait az elmúlt évekre vonatkozóan. Ezek alapján kiderült, hogy 2013-ban 3,3 százalékkal érkezett több turista 2012-höz képest (16 millió 831 ezer),  a vendégéjszakák száma pedig 2,5 százalékkal volt több 2013-ban (35 millió 623 ezer). 

Egyre több magyar vendég

Habár Magyarország nem tartozik Svájc legfontosabb partnerei közé a turistákat és vendégéjszakákat tekintve, külön öröm, hogy évrel-évre egyre többen utaznak hazánkból az alpesi országba. A növekedés üteme pedig egészen kimagasló. 

Urs Weber
Urs Weber

2013-ban 37 ezer 617 magyar vendég érkezett, akik öszesen 103 ezer 602 éjszakát töltöttek el Svájcban. A vendégszámot tekintve 13,2 százalékos a növekedés, míg a vendégéjszakák 19,3 százalékos növekedést produkáltak a 2012-es adatokhoz képest. 

Csoki tárlat és svájci birok

A tények ismertetése után Fabian Appenzeller vette át Luzern tartomány képviseletében, felhívva az egybegyűltek figyelmét a régió legfontosabb látnivalóira. Bemutatóját saját készítésű fotókkal illusztrálta, hiszen saját maga is bejárta a bemutattott svájci helyszíneket. 

Fabian Appenzeller
Fabian Appenzeller

A Svájc szívében lévő Luzerni-tó környéken könnyen történelmi kastélyokba és kolostorokba, illetve hagyományőrző ünnepségekbe botolhat az utazó. A svájciak egyik kedvenc programja a minden évben megrendezett Rigi Schwingen Fesztivál, amelyen a helyi férfiak mérhetik össze erejüket egymással. A régóta űzött svájci sporta birkózásnak egy helyi változatát jelenti. 

A régió a múlt merész úttörőinek köszönheti nem egy nevezetességeit, mint például a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútját, amely a Pilátus-hegyre viszi fel az utasokat. A Luzerni-tó elegáns flottáján, a nemrégiben helyreállított, több, mint 100 éves lapátkerekes gőzhajókon élvezhetik a festői tájat a természetkedvelő utazók. 

A svájci csokikedvelőknek érdemes felkeresniük Luzern város Közlekedési Múzeumát is hiszen időszakos kiállításon a Lindt csokoládé történetével ismerkedhetnek meg. 

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk