hirdetés

Előkelő sommelier elismerés a MICHELIN-től

Langó Tamás nyerte 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját.

hirdetés

A BDPST Group Executive Sommelier-je elsőként nyerte el 2022-ben a Michelin Guide Hungary Sommelier Award díját. A Michelin Guide a legkiválóbb éttermek mellett díjazza azokat a személyeket is, akik nagyban hozzájárulnak egyes éttermek fejlődéséhez és sikereihez.

Langó Tamás a szállodacsoport szállodáiban gondoskodik az ételekhez leginkább passzoló, azokkal harmóniában lévő borok kiválasztásáról. A Michelin a Clarisse étteremben végzett munkájáért figyelt fel rá, amely idén bekerült az első Michelin Guide Selection Hungarybe is, a Michelin által ajánlott magyar éttermek közé.

Langó Tamás a díj átvételekor / Forrás Michelin Guide
Langó Tamás a díj átvételekor / Forrás Michelin Guide
 

A Clarisse étteremben az ételek mellé közel 500, nemzetközi és hazai borból választhatnak a vendégek, a menüsor mellé pedig két gondosan összeállított borsor is párosul. Ezek összeállításáért Langó Tamás volt felelős, melynek köszönhetően figyelt fel a munkájára a Michelin Guide.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Magyarországon elsőként nyerhettem el ezt a díjat. Már egészen fiatalon felismertem, hogy a borfogyasztás az életünk egy kiragadott pillanata, amit komolyan kell venni. Ezt a mentalitást szerettem volna a Clarisse-ba is átültetni és e mentén fejlődünk minden nap az étteremben, hogy a vendégek számára páratlan borsorokat alkothassunk", mondta a díjazott sommelier.

Langó Tamás a borsorokat az ételek ízvilágához igazítva, a legkiválóbb borokból alkotta meg, ezek mellett pedig a világhírű KRUG pincészet pezsgőit is megkóstolhatják a vendégek, a BOTANIQ Turai Kastély KRUG Ambassade címe révén. A francia pincészet különlegességeit Magyarországon kizárólag a kastélyban ízlelhetik meg az érdeklődők, biztosítva ezzel a kiváló pezsgő exkluzivitását.

 

 

(forrás: gwc.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk