Élre tört a Grecotel a pandémia után

A napjainkra már Görögország legnagyobb szállodaláncává fejlődött Grecotel mutatta be újdonságait a TUI szervezésében a hazai utazási szakembereknek kedden a Hard Rock Hotel Budapestben. 

A TUI régóta értékesíti a hazai piacon is a prémium kategóriás görög szállodalánc házait. Mintegy 15 éve lapunk is részt vett a tour operátor legjobb magyarországi értékesítőinek szervezett, a krétai Grecoteleket végiglátogató incentive túrán. Az akkor látottak és a most bemutatottak között sok idő telt el, ami számos változást is hozott. A már akkor is kiugró színvonalú, ötcsillagos hotelek többsége ma már kimondottan a luxuskategóriába tartozik, további szállodákkal jelentősen bővült a portfólió, és nem utolsósorban szélesedett az a hazai vevőkör, amely fizetőképes keresletet jelent a Grecotel szállodák számára. A napjainkban már több, mint 30 házzal rendelkező szállodalánc egyébként a pandémia alatt nyerte el vezető pozícióját a görög piacon, mivel a kényszerpihenőt akvizíciókkal és nagyszabású felújításokkal töltötték.

Magas élet, új szobatípus 

Vangelis Vassiliou, közép-európai értékesítési igazgató a budapesti eseményen hangsúlyozta, hogy a Grecotel szállodáknak nemcsak a vendégszeretet és a kimagasló minőségű szolgáltatások a védjegyei, hanem az is, hogy rendszerint mitikus, az ókori görög helyszíneket felölelő, vagy valamilyen módon megidéző lokációkban találhatók. A szakember kiemelte, hogy az elmúlt években számos házukat újították fel, és a hazai szakmának most az újdonságokat illetve a brand zászlóshajóit szerette volna leginkább bemutatni.

Az utóbbiak között említette a korfui Grecotel Corfu Imperialt, amely az egyik legjobb helyszínt tudhatja magáénak, lévén, hogy a Sissi-ről elnevezett félszigeten fekszik, ennek köszönhetően pedig az összes szobájából tengerre néző kilátás nyílik. Új, tengerre épült halétteremmel is bővült a ház kínálata. A sziklás parton új szobákat alakítottak ki, és újak azok a szobatípusok is, amelyekből 6-8 osztozik egy gyönyörű, saját medencén.

Ez az úgynevezett swim up pool szobatípus más Grecotel szállodákban is egyre inkább megjelenik, és a brand egyik fontos újítása elsősorban a prémium szolgáltatásokat igénylő vendégek számára. Ugyancsak ez a vendégkör veszi igénybe azokat a szobákat is egyes Grecotel házakban, például a Corfu Imperialban, amelyekben butlerek lesik az ember kívánságait.

Az említett házban elérhető a Grecotel egyik étkezési koncepciója, a The Dine Club, amelynek lényege, hogy a főéttermi étkezéseken kívül heti két alkalommal á la carte éttermi étkezést is magában foglal a csomagár. A The Dine Club egyébként leginkább egy upgradelt félpanziónak felel meg, és mivel a környék más hoteleiben is elérhető, a koncepción belül körbe lehet enni a hasonló Grecoteleket, azaz a sajátunkon kívül más szállodák éttermeit is felkereshetjük.

Ma nyílik a lánc legifjabb tagja

Fontos újdonság Korfun, hogy átvett a társaság egy szállodát, amely a teljes felújítás és átalakítás után Grecotel Costa Botanica néven nyit meg pénteken, május 26-án. A szállodalánc vezetősége számára a ház legnagyobb vonzerejét az adta, hogy a sziget legjobb és leghosszabb strandja tartozik hozzá, amelynek egyik végétől a másikig órákig sétálhatunk. A hotel négy á la carte étteremmel rendelkezik és megtartották a ház eredetileg olaszos dizájnját.

A The Dine Club mellett létezik egy további meghatározó F&B koncepció is, amely csoportosítja a hasonló Grecotel házakat és ez a LUX ME, azaz a prémium all inclusive ellátás, amelynek keretében az adott hotel teljes á la carte éttermi kínálata igénybe vehető, be van építve az árba.

A Grecotel nemcsak szállodákkal, hanem olyan autentikus élményeket kínáló helyszínekkel is rendelkezik, mint Korfun a Danilia Village. Az elhagyott üdülőfalut megvásárolta a társaság, hogy bemutathassa vendégeinek, miként éltek 100 éve a helyiek a szigeten. A faluban egy tavernát is nyitottak kitűnő konyhával.

 

Új butikhotel kilátással az Akropoliszra

Rodoszon egy szállodában elérhető a LUX ME ellátás, ez a Rodos Royal-ból az elmúlt évek során teljeskörű átalakítás után megnyílt Dama Dama, amely a rodoszi kolosszus egykori lábai helyén emelt egy-egy szarvasról kapta a nevét.

Kos szigetén is két szállodája van a láncnak. A Kos Imperial szintén a Luxme ellátást kínálja, a Casa Paradiso pedig ízig-vérig családbarát szálloda Kids Clubbal, gyermekmegőrző szolgáltatással.

A Cape Sunio Athén közelében ugyancsak csodás ókori romok mellett helyezkedik el, a Poszeidón templom és az első olimpiai játékok helyszínének szomszédságában. A szállodában új á la carte éttermet alakítottak ki, és revonálták szobáit is. Az új, saját medencés szobatípusból is itt alakítottak ki jó néhányat.

A The Dolli egy kis butikhotel, amely szintén újdonság a társaság portfóliójában. A 46 szobás ház az összes Grecotel szálloda közül a legközelebb esik Athénhoz, reggeli közben az Akropolisz látványában gyönyörködhetnek a vendégei.

 

A buliszigeten is elbújhatunk a világ elől
A pezsgő éjszakai életéről ismert Mykonos szigetén ugyancsak két házzal képviselteti magát a szállodavállalat. A Mykonos Blue a klasszikus üzemeltetés felfogásával családok, egyedülálló vendégek és párok számára egyaránt nyitva áll. Standard és családi szobáit mind felújították a közelmúltban a szigetre jellemző kék-fehér színvilág jegyében. Tavaly óta a sziget északi részén található 35 szobás Mykonos Lolita is a Grecotel kínálatának egyik eleme. A társaság azért döntött a hotel akvizíciója mellett, hogy a „buliszigeten” is kínálhasson olyan helyszínt, amely távol esik a vigalmi létesítményektől, és nyugodt pihenést kínál.

Kréta, ahonnan kinőtte magát a szállodavállalat rendelkezik a legtöbb Grecotellel, és azon belül is Rethymno környékén csoportosulnak a szállodák, ahonnan családi vállalkozásként, eredetileg az olívaolajbizniszből indult a társaság. A repülőtérhez közeli Amirandes a Grecotel egyik zászlóshajója a szigeten homokos, tiszta, lassan mélyülő tengerpartjával és különlegessége, hogy villák is tartoznak hozzá. Új á la carte éttermében, a Minotaurban Picasso saját készítésű műtárgyait csodálhatják meg a vendégek.

Érkezéskor párnamenü az ágyon

A szállodalánc többi krétai szállodáját a TUI Magyarország értékesítési vezetője, Taskár Tamás mutatta be áprilisban szerzett személyes tapasztalatai alapján. A szakember hangsúlyozta, hogy a TUI idén 17 görög úti célt programoz bécsi indulású közvetlen charterjáratokkal, ezek közül 6 desztinációban Grecotelek is elérhetők.
Az 1975-ben épült, 264 szobás LUX ME White Palace-t is teljesen felújították. Neve is mutatja, hogy uralkodó színe a fehér. Hatalmas területen fekszik, nagyméretű szobákkal rendelkezik, a nappalival egybeépített fürdőszobái, az exkluzivitás élményét nyújtják, akárcsak az, hogy a fűtött medence partján szellősen helyezkednek el a napágyak. A LUX ME hotelek bizonyos lakosztályaiban és villáiban elérhető az úgynevezett famous class services exkluzív check innel, folyamatos takarítással, felszolgálóval, aki a napozóágyunkhoz jön, hogy italt rendelhessünk, és az úgynevezett párna menüvel, egy kosárnyi apró mintapárnácskával, amely alapján kiválaszthatjuk, milyen vánkoson is szeretnénk álomra hajtani a fejünket nap mint nap nyaralásunk során. Gyerekbarát a hotel és különlegessége az egészen kimagasló minőségű gasztronómia és a borkoncepció, amely több, mint 150 tételt kínál. Itt a kulinária azért is ilyen magas szintű, mert ez volt az első Grecotel, amelyben bevezették a LUX ME ellátást.

 

Aquapark, görög falu, mintagazdaság 

Még nagyobb Grecotel szálloda a szigeten a több, mint 300 szobás Creta Palace 18 szobatípussal, és legnagyobb vonzereje a 100 méter széles tengerpartja. Barbarossa éttermében még egyetlen vendégtől sem érkezett panasz. 2000 négyzetméteres, sokrétű szolgáltatásokat kínáló spa-val is rendelkezik. Nagy durranása a szálloda részét képező kis görög falu, kocsmával, kápolnával. A Grecoland Kids land itt is fogadja a gyerekeket.

A TUI KIDS CLUB ízig-vérig gyerekbarát hotele a szigeten a 400 feletti szobával rendelkező, óriási területen elhelyezkedő Marine Palace, amelyhez 6000 négyzetméteres aquapark is tartozik. Mindent megtalál itt egy család, amit szeretne a vízi szórakozástól kezdve a görögös jellegű szobákig.

A 69 szobás Caramel Grecotel Boutique Resort érdekes színfolt a krétai kínálatban nagyon csendes és nyugodt légkörével. Hangos animáció helyett itt a jóga és a pilates, ami elérhető. Szobáit tekintve a White Palace-nál is exkluzívabb a ház, és 6 fős szobákat is kínálnak.

A Grecotel luxusfarmja az AgrecoFarms a vendégek nagy kedvence, amely a borkészítés, olívaolaj termelés folyamatait mutatja be, és étkezést is kínál.

 

Taskár Tamás ismertetőjét azzal zárta, hogy hónap végétől június végéig értékesítési verseny indul a Grecotel foglalásokra, és a lánc legújabb tagjában, a Costa Botanicában eltölthető nyaralás a jól megérdemelt díj.
A bemutatkozó est végén pazar vacsorát fogyaszthattak el a résztvevők a Hard Rock Hotel Budapest tetőkertes konferenciatermében.

 

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?