hirdetés
hirdetés

Emeli az üzemanyag-felárat a Thomas Cook

A nyersolaj, illetve a kerozin drágulása miatt emeli hétfőn az üzemanyag-felárat a Thomas Cook, Európa vezető utazásszervező csoportja. Az emelés az április 1-je után esedékes utakra érvényes, a korábbi foglalásokra nem.

hirdetés

Rövid távon személyenként hét euróval, középtávon 13 euróval, hosszú távon 29 euróval lesznek drágábbak a jegyek a Németországból induló járatokon a felár miatt. Az intézkedés a Thomas Cook csoporthoz tartozó Neckermann, Last Minute és Air Marin utazásszervezőke is vonatkozik.

Lapbeszámolók szerint az üzemanyag-felár emelésére készül Európa másik vezető idegenforgalmi csoportja, a TUI is, ezt azonban a társaság szóvivője cáfolta, mondván: "még egyáltalán nem döntöttek a kérdésben".

Németországban egyébként az idén január 1-jén már drágultak a repülőjegyek az év elején bevezetett légiforgalmi különadó miatt.

Az idén már több légitársaság is emelte az üzemanyag-felárat: a Lufthansa, a British Airways, a Singapore Airlines, a hongkongi Cathay Pacific, a japán Nippon Airlines.

Egyelőre a vezető légi cégek többsége még óvatos, figyelik a piaci fejleményeket. Elemzők szerint azonban az olcsó jegyek időszakának valószínűleg vége.

Elemzők emlékeztetnek arra, hogy legfőképpen az üzemanyagköltség tükröződik a jegyárakban: a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, az IATA adatai szerint a kerozin most nagyjából 20 százalékkal drágább, mint egy évvel ezelőtt, ezért szinte elkerülhetetlen a jegyárak emelkedése.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk