hirdetés

Étteremnyitás Szigligeten: dedikált séfre ma nincs szükség

FRISSÍTVE  A budai Gléda egyszerre házias és közben izgalmasan progresszív ízei mostantól a balatoni északi part egyik legszebb helyén, a szigligeti Vár tövében is elérhetők. A nyitás körülményeiről a ház budai-szigligeti gazdájával, Deli János tulajdonossal beszélgetünk.

hirdetés

Deli János
Deli János

Zárás, nyitás újrabrandelés

A Covid mindenkit megtizedelt, mi sem maradtunk ki ebből: amikor kellett bezártunk, ha lehetett, kinyitottuk ismét a budai Glédát, közben beszállítókat fizettünk, a kollégákat folymatosan, hogy megmaradjon a csapat, megavillanyszámlákat közben egy olyan helyen, ahol nem is működött az étterem. A bezárások idején a fesztiválokra álltunk át: Food Truck-vonalunkkal kitelepültünk. Idővel szétváltunk a társammal, ő a rendezvény-vonalat vitte tovább, én az éttermi területet. Közben szakemberekkel újrabrandeltük a Glédát, új logót kapott a hely, közben kidolgoztam a vendéglős koncepciót is, és azzal folytattuk tovább a munkát. Dedikált séfem egyik helyen sincs - sem Budán, és itt, Szigligeten sem -, én vállalom a felelősséget azért, ami a tányéron a vendég elé kerül.

Miért pont Szigliget?

Nyáron Budapest mindig kicsit kiürül, az igazán nyüzsgő élet a Balaton partjára költözik. Nem szerettük volna a vendégeinktől nyáron elbúcsúzni, ezért úgy döntöttünk, szeptember végéig biztos - utána majd meglátjuk - a budai éttermünk mellett Szigligeten, a vár lábánál is megtalálhatóak vagyunk. Úgy kerültünk ide, hogy a Várudvar projektmenedzsere megkeresett azzal, nem lenne-e kedvem egy, a budai Glédához hasonló helyet nyitni azon a két éve üresen álló vendéglátóhelyen, ahol eredetileg Palágyi Eszter nyitott volna egy fine dining helyet, azonban végül sosem nyitott ki, hanem külföldre költözött. A csopaki Márga bisztró vezetésekor már sok tapasztalatot szereztem a balatoni vendéglátásról, pontosan tudtam, mibe vágok bele. A Balatonnak van egy semmihez sem fogható, különleges vibrálása, amit nagyon szeretek, ezért is mondtam igent.

 

Szűkített, egyszerű étlap, szerethető ételekkel 

Egy felújított csárdaépület ad otthont a Glédának, amihez egy hatalmas, 100 fő leültetésére alkalmas, árnyékos terasz tartozik. Június közepén vágtunk bele az átalakításba - a fine dining-ot kiszolgáló konyha helyett egy pörgős helyet tervezve -,  a budai helyünknél kisebb étlappal dolgozunk, azonban a közönségkedvenc klasszikusainkat megtartottuk a nyárra hangolva, de vannak kifejezetten csak a Balatonnál kóstolható fogásaink is, ilyen például a bőrén sült pisztráng citrusos rizottóval. Az itallapon a legfinomabb borok mellett saját márkás pezsgőnk is helyet kapott, de aki a nyári melegben egy hűsítő koktélra vágyik, arra is van megoldás, a vendég érdekében nemigen ismerünk lehetetlent. Napi 200-300 vendéget várunk, és tudunk is itt kiszolgálni, este 9-ig nyitva a konyha, a teraszon pedig este 10-ig várjuk vendégeinket.

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Gléda / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk