hirdetés
hirdetés

Magyarságpróba a Szigeten

A Mézes Ágyas Meggy párlat volt a legnépszerűbb

A magyarsággal és a hungarikumokkal kapcsolatos tudásukat is próbára tehették a külföldiek a 2013-as Sziget fesztiválon; a Magyar Turizmus Zrt. által felállított GoToHungary standját vasárnap délutánig több mint 850-en keresték fel.

hirdetés

A Sziget Eye óriáskerék alatt álló sátor programja egy elsősorban a külföldieknek szóló magyarságpróbából állt. Ennek első része a hungarikumokra és magyarországi műemlékek képeire épülő iPades memóriajáték, illetve puzzle, amelyhez egy QR-kód beolvasása révén további információkat is kaphatnak az érdeklődők – mondta el Simonyi Norbert szervező, a Magyar Turizmus Zrt. munkatársa.

szigetA második próba a pálinkakóstolás volt: a Sziget hivatalos pálinkamárkája hozott négy italt, barrique szilva-, feketecseresznye-, cigánymeggy- és málnapálinkát, ezeket a bátrabbak egy kis csípős paprikával is kipróbálhatták. A harmadik feladat a szörfözés, amely a Magyar Turizmus Zrt. nyári Kultúra és vízpart-tematikájához illeszkedett, és a látogatók körében is nagy népszerűségnek örvendett – fűzte hozzá.

Simonyi Norbert beszámolója szerint csütörtöktől egy tanulmányi túrát is szerveztek külföldi újságíróknak, akik ismerkedtek a magyar kultúrával és a hungarikumokkal. Pénteken például egy pálinkasommelier mutatta be a magyar gyümölcspárlatokat, amelyekről – mint kiderült – egy szingapúri újságíró kivételével mindenki hallott már.

Világ- és régiós nyelveken számtalan információs kiadványt is találhattak a standon a látogatók, akik az eddigi tapasztalatok szerint elsősorban a budapesti és főváros környéki látnivalók, fürdőhelyek iránt érdeklődnek a legélénkebben – közölte Simonyi Norbert.

Mint elárulta, a látogatók szinte mindegyike hallott már a pesti romkocsmákról. Idén a Szigeten is nyílt romkocsmanegyed, de a fesztivál ideje alatt a Király utca környéke is tele volt Sziget-karszalagos külföldiekkel – jegyezte meg.

A játékos kedvűek döntő része (35%) Hollandiából érkezett, valamint francia (22%) és olasz (13%) fesztiválozók regisztráltak legnagyobb számban a játékra, sokan érkeztek továbbá Németországból és az Egyesült Királyságból is. A szórakoztatás mellett természetesen a tájékoztatásról is gondoskodtak a "Sziget Eye" melletti sátorban, amely igen népszerűnek bizonyult: a nagyszínpadi programok végeztével akár hajnalig is tartottak a „táncos mulatságok”.

Külföldi újságírók és fesztiválozók értékelték nemzeti italunkat: erős, de finom!

Közel 40 külföldi újságíró érkezett a Szigetre a fesztivál és a Magyar Turizmus Zrt. közös szervezésében, akiket a Rézangyal megvendégelt egy pálinkakóstolásra. A csoport többféle ízű és alkoholfokú párlatot kóstolt végig, majd leírta benyomásait.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy a pálinka nagyon ízletes ital, ugyanakkor erős. A négyféle íz közül 80 százalékuk szerint a Mézes Ágyas Meggy a legfinomabb párlat.

A Rézangyal párlatait 5 nap alatt összesen 22 ország közel 900 fesztiválozója, köztük 35% holland, 22% francia és 13% olasz kóstolta meg, akik szintén elégedettek és érdeklődőek voltak a hungarikum iránt.

(forrás: MTI/Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk