hirdetés
hirdetés

Németország: egyre kedveltebb Bulgária és Horvátország

Nem vitás, hogy Németország mint küldő ország a turizmusban évtizedek óta vezető nagyhatalom. Ezért egyetlen országnak sem közömbös, hogyan alakul a külföldre irányuló német forgalom, és abból ki hogyan részesedik.

hirdetés

Az utóbbi egy évtizedben az utazási szokások lényegesen megváltoztak: az egykor klasszikus korai foglalás helyett egyre jellemzőbb a last minute ajánlatok igénybe vétele, sőt az is, hogy az utasok mindenféle előzetes foglalás nélkül induljanak el nyaralni.

A német Travel Talk című lap legutóbbi összeállításában a főszezon adatait összesítette egészen augusztus végéig. Az összeállítás szerint az utazási irodák által szervezett utakra befizető németek körében az idei évben is Spanyolország volt a legkedveltebb úti cél, ide érkezett a turisták 35%-a. A második Törökország lett 28%-kal, a harmadik Görögország 17 százalékkal, utóbbi lényeges visszaesés a korábbi évekhez képest. Belföldi nyaralást 6% választott, Olaszország és Tunézia egyaránt 4-4 százalékot hasított ki a tortából. A sort Egyiptom (2%) és Horvátország (1%) zárja.

A statisztikai külön vizsgálta a „last minute” utakat, ezeknél a legkedveltebb úti célok sorrendje azonosan alakult, csak a megoszlásban jelentkezik néhány százalékos eltérés.

A görög és egyiptomi visszaesés egyértelműen a politikai okokra, míg a bolgár és a horvát felfutás a sikeres németországi turisztikai kampányokra vezethető vissza. Sajnálatos tény, hogy Magyarország a két kategória közül egyikben sem szerepel. 

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk