hirdetés
hirdetés

Projektzáró és konferencia a Mátrában

Szombaton Galyatetőn a Hunguest Grandhotel Galya adott otthont a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület két rendezvényének, a Mátra konferenciának és az ÉMOP 2.3.1-11-2011-0004 TDM pályázat projektzáró eseményének.

hirdetés

Az egyesület a kép program összekapcsolásával nem csupán a projekt eredményeit tudta bemu-tatni, hanem a mátrai szolgáltatók, önkormányzatok és érdeklődők számára lehetőséget kínált arra, hogy a konferencián bepillantást nyerjenek kutatási eredményekbe, jó kezdeményezésekre. Így a TDM szervezetek országos kutatásáról tartott előadást Dr. Raffay Ágnes, a Pannon Egyetem tanszékvezetője, Hoffmann Henrik a Balatoni Regionális TDM elnöke a Nyitott Balaton projektet mutatta be.

Kápolnai Nagy Ágnes, a turisztikai egyesület elnöke a rendezvényen
Kápolnai Nagy Ágnes, a turisztikai egyesület elnöke a rendezvényen

A Mátrában is jól hasznosíthatónak értékelték a résztvevők Lencsés Tamara, a Bakony Balaton térségi TDM ügyvezetőjének prezentációját az általuk megvalósított kerékpáros turizmusról. Somló András az online marketing fontosságáról és lehetőségeiről beszélt.

A Mátrát is érintik az Egererdő Zrt turisztikai fejlesztései, Dobre-Kecsmár Csaba vezérigazgató ismertette ezeket. Visonta komoly turisztikai fejlesztések előtt áll – szálloda, látogatóközpont, Mária park – ezekről Szarvas László polgármester beszélt. Végül a Kékes Kutató Mentő Alapítvány munkáját Klausmann Viktor kuratóriumi elnök vázolta fel.

A konferenciát követő projektzáró eseményen Kápolnai Nagy Ágnes, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület mutatta be az „ÉMOP 2.3.1. – 11 – 2011 – 0004 Mátravidék pihenni bárhol lehet, mi élményt adunk – HTDMSZ kialakítása” projektet, melynek összköltsége 48 666 669 Ft, ebből az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív program támogatásával elnyert összeg 41 366 669 Ft volt.

A 2006-ban alakult és 2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium által az országban kilencedikként regisztrálta helyi TDM szervezet számára komoly lehetőség volt a pályázat. A pályázat során az évek óta futó, sikeres Mátrai múzeumok éjszakája programot tudták bővíteni, fejleszteni. Útjára indították a Mátra expresszt, a Mátra postakocsijáratát, a két postakocsi a települések rendezvényein és egyesületi rendezvényeken jár, ahogy a hétvégén Galyatetőn is kipróbálhatták az érdeklődők. A fejlesztéshez tartoztak a posta-kocsi megálló táblák és a települési táblarendszer.

Az eszközbeszerzés legnagyobb tétele 12 db rendezvénysátor és ehhez tartozó asztal volt, melyeket az egyesület tagjai rendezvényeiken használnak, illetve az egyesület saját programjain. A projekt részeként turista információs pont nyílt Kisnánán, ahol számítástechnikai fejlesztés is történt. Mindez munkahelyteremtéssel járt együtt. A fejlesztésekhez komoly marketing tevékenységet végzett az egyesület mind a nyomtatott, mind az online megjelenésekre komoly hangsúlyt fektetve.

A Mátra katalógus 2012-ben és 2014-ben adták ki, elsőként invitatív kiadványként, második alkalommal a szolgáltatóikat mutatták be. 50 ezer példányban készült el a kibővített, igen népszerű 10 nap a Mátrában sorozat. Elkészült a Mátra letépős térkép, ami a legnépszerűbb kiadványnak bizonyult.

Az egyesület a projektet június 30-án zárja, addig megtörténik további információs pont nyitása Sirokban és folyamatban van a touch infok beszerzése is.

A projektzárót követően a vendégek kipróbálhatták a segway-t, és természetesen felülhettek a Mátra postakocsijáratára is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk