hirdetés
hirdetés

Szavazzon az Air France fotópályázatának döntőseire!

Nyerj saját fotókiállítást! – ezzel a címmel hirdetett amatőr fotósok számára versenyt az Air France.

hirdetés

A játék Facebook oldalára olyan fotókat lehetett feltölteni, amelyek azt tükrözték, hogy kinek mit jelent a „gondtalan utazás”. A verseny szoros volt, több száz fotó érkezett. Ketten vannak a döntőben, július 13-án kiderül, hogy ki nyerte a fődíjat, a budapesti saját kiállítás lehetőségét. A két döntősnek Nánási Pál fotóművész, a verseny zsűrijének elnöke tartott workshopot, majd június 27-én a megújult párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az ő irányítása alatt elkészültek a mindent eldöntő reptéri fotók.

Turos Margareta egyik fotója
Turos Margareta egyik fotója
Mindkét versenyző hatalmas kalandként élte meg a versenyt, a párizsi reptéri fotózást. Az egyik döntős, Turos Margareta kémia-fizika szakos tanár, kulturális antropológiát is tanult, dokumentumfilmeket készít, és természetesen hobbi fotós. Éppen a budapesti Szent István téren ült, és a forgatagban azt fotózta, hogy vajon mit láthat alulról a sétáló. A véletlenek szerencsés összjátéka folytán Margareta elkapott egy kedves pillanatot egy gyerekkel, éppen meglátta a Facebookon a versenyfelhívást, és azonnal beküldte a képet. Barátai, tanítványai mindannyian szavaztak rá. Párizs Margareta kedvenc városa, már többször járt a francia fővárosban, de reptéren még nem fotózott. Épületek helyett embereket, színeket szeret fotózni, az utcán érzi a legjobban magát. „A reptéri fotózáson igyekeztem kihozni magamból a legtöbbet, érdekes tapasztalat volt. Most már a szavazatokon múlik, hogy ki lesz a nyertes” – mondta Margareta a párizsi út után.

„A párizsi fotózást életem legjobb napjai közt fogom emlegetni” – fogalmazott Rizmajer Antal, a másik döntős. Antal 13 éves kora óta fotózik, alkalmazott fotográfus szakon még tanulmányokat is folytatott. Éppen Ausztriában nyaralt, amikor a Facebookon meglátta a versenyfelhívást. Volt nála fényképezőgép, neki is sikerült megörökíteni egy kedves pillanatot, a fotót azonnal feltöltötte, és mozgósította a barátokat. A szavazatok gyűltek, és hamar az élre került. „Párizsban nagyon sokat tanultam, feltöltődtem, jó volt olyan emberek társaságában lenni, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak, ugyanaz a hobbijuk. Még nem voltam a Charles de Gaulle repülőtéren, az épület fotózás számomra egy új terület. Nagyon meglepett a repülőtér felépítése, hogy a tervezők ilyen nagy figyelmet fordította a praktikusság mellett a dizájnra is. Természetesen nagyon örülnék, ha én nyerném meg a versenyt, abban bízva, hogy ez nem valaminek a végét, hanem egy új dolog kezdetét jelenti” – összegezte Antal a párizsi tapasztalatait.

Rizmajer Antal egyik fotója
Rizmajer Antal egyik fotója


A verseny zsűrijének tagjai: Reisz Anna (az AFKLM képviseletében), Nánási Pál fotóművész (a zsűri elnöke) és Benesch Ferenc (meghívott zsűritag, kreatív igazgató).

A Margareta és Antal által készített fotókra ide kattintva lehet szavazni, július 13-ig! A tét egy saját budapesti kiállítás!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk