hirdetés
hirdetés

Tovább népszerűsítik Nyíregyházát Romániában

Nemrég Kolozsvárról, most Székelyudvarhelyről érkeztek turisztikai szakemberek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyére.

hirdetés

Nyíregyháza és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására most Székelyudvarhelyről érkeztek turisztikai szakemberek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyére. Az invitálás még februárban történt, amikor a Nyírség Utazási Iroda a kapcsolatok szorosabbá tétele céljából Székelyudvarhelyre szervezett szakmai utat. „A jelenlegi tanulmányút célja, hogy a romániai vendégéjszakák száma tovább növekedjen térségünkben” – mondta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sóstói éjszakai élményfürdőzést követően a szakembereknek lehetősége nyílt a nyíregyházi turisztikai attrakciók (Aquarius Élmény- és Parkfürdő, Nyíregyházi Állatpark és Sóstói Múzeumfalu) mellett a megyei látnivalókkal is megismerkedni. Ellátogattak a görög katolikus kegytemplomba Máriapócsra, majd a szatmári és beregi térséggel ismerkedtek. A látogatás alkalmával több szálláshelyet is megtekintettek, valamint a gasztronómiai ínyencségek és természetesen a híres szatmári pálinka megkóstolása sem maradhatott ki a programból.

2014 első negyedévében a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a romániai vendégek 81.110 vendégéjszakát töltöttek el, ami 3,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. A romániai vendégek továbbra is a szállodákat részesítik előnyben, ezekben regisztrálták a vendégéjszakák 88,2%-át, azaz 71.542 vendégéjszakát, ami 8,5 százalékos növekedés 2013 első negyedévéhez képest – tájékoztatott Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk