hirdetés
hirdetés

Turisztikai konferencia a válságról

„Új kihívások a turizmus előtt, globális válság - nemzeti erőfeszítések” címmel rendezi meg a II. Társadalmi Párbeszéd Fórumát 2009. október 16-án, pénteken a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület.
hirdetés

A KEP rendezvényén a parlament, a kormány, a turizmus szakmai szervezetei, valamint a tudomány, az oktatás és a civil élet számos fontos képviselője is előadást tart.

A fórumnak különleges aktualitást ad, hogy az elmúlt évben a gazdaság- és pénzügypolitikában, nemzetközi és hazai szinten egyaránt új korszak –globális válság- kezdődött, amely lényegesen befolyásolja a turizmus helyzetét, alakulását is. A rendezvényünk fő célja a turizmus területén kialakult új helyzet bemutatása, a párbeszéden alapuló tanulságok levonása, javaslatok megtétele. Ennek kiemelt jelentőségét az adja, hogy jelenleg Magyarországon a turizmus több mutató szerint (pl. a foglalkoztatottak számában, a külgazdasági egyensúly biztosításában, valamint a lakossági szabadidő eltöltésében játszott szerepe alapján) a gazdaság és az életkörülmények alakításának meghatározó tényezője. Fontos tehát, hogy turizmusunk mielőbb legyűrje a válság okozta nehézségeket és kihasználva az új kihívásokat, a krízis nyújtotta lehetőségeket is növelje versenyképességét a közép-európai turisztikai piacon.

Ebből a szempontból lényeges, hogy a rendezvényen délelőtt kiemelten foglalkoznak a közép-európai országok turizmusával, versenyképességének alakulásával a Pannon Egyetem e témában szervezett szeptemberi nemzetközi konferenciája eredményeit és a külképviseletek tapasztalatait is felhasználva. A délutáni plenáris ülésen pedig a magyarországi turizmus néhány fontos területének helyzetével, feladataival foglalkoznak.

Ennek fő témái az idegenforgalmi marketing, a szállodahelyzet, az utazásszervezés, a régiók, Budapest és a Balaton lesznek. Érintik a legfontosabb turisztikai termékek, így pl. az egészségturizmus, örökségturizmus aktuális kérdéseit. Délután szólalnak fel a Parlament kormánypárti és ellenzéki képviselői is.

A rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk a KEP honlapján megtalálhatók.

A rendezvényre a jelentkezési határidő: 2009. szeptember 20.

Részletes program

Jelentkezési lap

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai