hirdetés

Új vizeken a Duna-menti turisztikai együttműködés

2014. április 24-én, ezúttal Pozsonyban tartotta éves közgyűlését a nemzetközi Császárok és Királyok Útja elnevezésű turisztikai egyesület. 

hirdetés

A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő társulás alapítói között van Bajorország, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria tartományai és Bécs. A kilencvenes évek közepe óta hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében, Pozsony pedig tavaly csatlakozott. A nemzetközi munkacsoport tematikusan szervezve népszerűsíti a dunai hajózást, kerékpározást és a vándorlást, valamint az erre épülő kulturális turizmust.

Fókuszban az online marketing

 Az egyesület idei közgyűlése az online marketingről szólt, ahol Laura Pall, az MT Zrt. bécsi irodájának munkatársa képviselte hazánkat. Idén a munkacsoport weblapja jelentős változásokon megy keresztül, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások rendszerét optimalizálják, és egy angol verzió kidolgozása is folyamatban van.

A kor követelményeihez, továbbá a hajózási társaságok és a turisták elvárásaihoz egyaránt illeszkedően, történelmi adatokkal és keresőopciókkal egészítik ki a Duna bajorországi, ausztriai és magyarországi szakaszán megtalálható látnivalókat (POI-k). A weblapon kívül közösségi média profillal is bővült az egyesület kommunikációs portfoliója, az új facebook oldal naprakész információkkal látja el a rajongókat rendezvényekről, látnivalókról, érdekességekről, programajánlókról

Még színesebbé válnak az információk a saját Youtube csatornára feltöltött filmekkel, és a flickeren keresztül megtekinthető fotókkal. A rendszer okos telefonokhoz is kínál majd alkalmazásokat, amelyek megkönnyítik és élményszerűvé teszik a városnézéseket a történelmi városokban.

Pozsony az idei házigazda

 A „megőrizve megújítani" mottó jegyében az egyesület folytatja az elmúlt években már jól bevált mátrix rendszerű tanulmányutak sorozatát, vagyis rotációban hívják meg a nemzetközi sajtó képviselőit, ezáltal generálva koncentrált és hatékony média-megjelenéseket. Idén a közgyűlés idejére időzítve, osztrák, német és magyar szakújságírók ismerkedtek Pozsony „királyi múltjával".

A szinergia kihasználása érdekében a Császárok és Királyok Útja turisztikai egyesület stratégiai együttműködésre törekszik a folyami- és kulturális turizmus élénkítésében érdekelt társszervezettekkel, mint például a DCC, vagy a Sisi-út munkacsoport. A Duna magyarországi szakaszán évente közel 250.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait.

A Császárok és Királyok Útja nemzetközi egyesület idén ünnepeli fennállásának 65. évfordulóját. Az egyesületben hazánkat az MT Zrt. ausztriai irodája képviseli, s vesz részt a műhelymunkákban, aminek elsődleges célja a Duna-menti turizmus elősegítése, a vendégforgalom növelése.

(forrás: Magyar Turizmus Rt.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk