hirdetés
hirdetés

Két új fekete utazásszervező bukott le

Az MKEH ismét engedéllyel nem rendelkező utazásszervezőket bírságolt, ezúttal egy kuponos oldalon megjelenő cég és egy egyéni vállalkozó ajánlatai szúrtak szemet – nem ok nélkül.

hirdetés

Úgy tűnik, nem hagy alább a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal határozottabb fellépése annak érdekében, hogy leleplezzék és megbírságolják a fekete utazásszervezőket. Ezúttal két esetben bírságolt az MKEH.

Ismét kuponos oldalon hirdettek

250.000 forintra megbüntette, továbbá utazásszervezői tevékenységétől 1 évre eltiltotta az MKEH a Travel Wild Kft.-t, amelynek ajánlatai a Kupon Világ online kuponos oldalon jelentek meg. A fekete utazásszervezők körében nem ritka, hogy kihasználják a kuponos weboldalak által nyújtott felületet, így volt például a Moon Travel Holding Kft. esetében is, amelyről korábban mi is beszámoltunk. Ők a DEAL LX kuponos oldalon kínáltak féláron luxusutazásokat egzotikus desztinációkba, az utazások azonban nem valósultak meg. Az MKEH 400.000 forintra bírságolta a céget.

A Travel Wild Kft. kalandos utakat kínált a Kupon Világon. A „Kalandhét Finnország kék ege alatt” utazási program részvételi díja 104.900 forintba, a „2 nap/1 éjszaka izgalmas hótalpas túra az osztrák Alpokban” program 34.900 forintba került, az „Extrém hétvége Ausztriában” programért pedig 79.300 forintot kért a cég. Ez utóbbi ajánlat – leírása szerint – tartalmazza az oda- és visszautat, a szállást, a félpanziós étkezést, a túravezetést és a felszereléseket. A vállalat tehát egyértelműen utazási csomagokat értékesített, azonban utazásszervezői engedélye nincsen – derül ki az MKEH határozatából.

Buszos egyéni vállalkozót is büntettek

Palócz Lajos szalkszentmártoni egyéni vállalkozót 200.000 forintra bírságolta, utazásszervezői tevékenységétől pedig 1 évre eltiltotta az MKEH – szintén engedély nélkül folytatott utazásszervezés okán. A hivatal határozata szerint a vállalkozó a www.wtr.hu weboldalon hirdetett turisztikai szolgáltatásokat belföldre és külföldre egyaránt. Ajánlatai között szerepelt például egynapos, idegenvezetéssel egybekötött mohácsi busójárás 4.000 forintért, de négynapos München-Neuschwanstein-Kufstein-Berthesgarten utazás is szállással, reggelivel, idegenvezetéssel 24.000 forint + 100 euró + belépődíj értékben. Ezen kívül 2014-re szervezett utakat Görögországba, Erdélybe, Kárpátaljára, de különböző körutazások is szerepeltek kínálatában.

A cikk alatt megjelenő "LETÖLTHETŐ FÁJLOK" menüben elérhető mindkét határozat.

hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk