hirdetés
hirdetés

Imázsfilmek, bringóhintó és bérelhető fejlámpák a TDM tervei között

A Szilvásvárad Idegenforgalmi Egyesület 2011-ben lett TDM, tudtuk meg Horváth Sándortól, az egyesület marketing menedzserétől. Tavaly pályázatot nyújtottak be szervezetfejlesztésre és az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében nemrég, közel 33 millió forintot nyertek el.

hirdetés

A TDM-nek jelenleg több mint félszáz tagja van, amely remélhetőleg tovább bővül. Nagyobb részük vállalkozás, de civilek is megtalálhatók a szervezetben, valamint a szilvásváradi önkormányzat is. A célzott támogatásból az idén néhány újdonságot kívánnak megvalósítani. Így a turisztikai főszezonra mobilszínpadot szeretnének felállítani a Szalajka-völgyben, ahol kulturális programokkal várják a vendégeket. A tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is megrendezik a már hagyományossá vált Pisztráng napot, Szilva Napot és a Lovas fesztivált is.

A völgyben egy információs faházat is terveznek megnyitni, ahol a várhatóan nagyszámú vendégsereget látják el hasznos turisztikai információkkal. Itt a vendégek - többek között - arról tájékozódhatnak, hogy milyen helyi szálláshelyek közül választhatnak, továbbá milyen éttermeket, boltokat, múzeumokat érdemes meglátogatniuk és milyen sportolási lehetőségekre számíthatnak. Azt is megtudtuk, hogy még az idén tervezik korszerűsíteni a szalajka-völgyi ivókutat. A szervezet működtetéséhez pedig informatikai eszközöket és berendezéseket vásárolnak. Beszereznek bringó hintókat is, amelyekkel a Szalajka-völgyben közlekedhetnek majd a turisták.

Horváth Sándor elmondta, hogy színes kiadványokat is készítenek Szilvásvárad nevezetességeiről, szálláshelyeiről, valamint szolgáltatásairól. Ezeket - támogatással - a hazai gasztronómiai fesztiválokon, szakmai kiállításokon mutatják be. A Bélapátfalva Idegenforgalmáért Közhasznú Egyesülettel például - az elmúlt évekhez hasonlóan - közösen vesznek részt az idei budapesti Utazás kiállításon. Jövőre pedig már várhatóan ott lesznek a szegedi Hungarikum Fesztiválon, a debreceni és miskolci turisztikai bemutatón is. A felsoroltak mellett több imázsfilmet terveznek készíteni a desztináció termékeiről. Például a szilvásváradi családbarát, aktív turisztikai és gasztronómiai ajánlatokról.

Szilvásváradi panoptikum

A jövőben tovább erősítik kapcsolatukat a Bélapátfalva Idegenforgalmáért Egyesülettel és a dédestapolcsányi Élmények Völgye Egyesülettel. Azokra a bakancsos turistákra is gondoltak, akik szervezett éjszakai túrákon kívánnak részt venni Szilvásváradon. A csoportok tagjai 2014-től fejre rögzíthető lámpákat is bérelhetnek. A családbarát gondolkodás jegyében, lehetőség lesz kerékpárok után rögzíthető gyermekszállító kocsik bérlésére, mely megkönnyítheti a családok közlekedését a Szalajka- völgyben.

Tavaly nehéz esztendőt zárt a szilvásváradi turizmus. Ennek legfőbb oka a rossz időjárás és a hosszan tartó szárazság volt, melynek hatására a szalajka-völgyi Fátyol-vízesés teljesen kiszáradt. Bár ezt a különleges természeti jelenséget is sok turista tekintette meg. Az idei - eddig lehullott - téli csapadék hatására viszont újra életre kelt a vízesés és jelenleg a régi pompájában látható. Horváth Sándor szerint a 2013-as turisztikai főszezontól sokat vár az idegenforgalmi egyesület. Bíznak abban, hogy az időjárás is kegyes lesz a vendégekhez, és remélik, hogy a színes programkínálat is felkelti az emberek érdeklődését, így szívesen térnek vissza Szilvásváradra.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk