Indul az új nemzetközi, Budapest-megakampány

Soha nem látott összeget költ az MTÜ mától nemzetközi kampányra, amelyben Budapestet népszerűsíti többek közt a CNN-en, a Vice-ban és számos európai, ázsiai és tengerentúli légitársaság járatán.

Egy fiatal párról szóló imázsfilmet készítettek, akik végigvágtázzák, járják Budapest  olyan helyeit, ahol jókat esznek, kóstolnak.

Hipszter piacon bámészkodnak, a Müpában nézelődnek, a Várkert Bazárban is megfordulnak, megmártóznak a Széchenyi-fürdőben, ahonnét aztán a Gellértbe transzportálódnak át, és ott kerülnek elő a mélyből a víz felszínére.

Földalattiznak, sietnek, sétálnak a Várban, van még a Szabadság-híd korlátjánál lazulás, futás a Duna-parton, Aria-tetőteraszozás és biztos kihagytam valamit, annyi minden még.

Egy biztos, ez a film az összes kampány hozzávalóval együtt (komplett arculat logoval, új weboldallal stb) 235 millió forintba került, a május 15-én induló nemzetközi méretű kampányra pedig június végéig mintegy 1,3 milliárd forintot költ a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), majd a következő időszakban is foglalnak be további különböző médiafelületeket 4,5-5 milliárd forint értékben. Mindezt Guller Zoltántól, az MTÜ vezérigazgatójától hallottuk a megakampány indulását megelőző napon, a kampány beharangozó programján, a pesti Uránia moziban. "Célunk az, hogy vendégéjszaka számban hamarosan túlszárnyaljuk Prágát, és bevegyük a volt császárváros, azaz Bécs impozáns számait is.", mondta a kampány stratégiai céljával kapcsolatban az MTÜ-vezér, majd bemutatta a Spice of Europe néven futó reklámkampány három célcsoportját is, ezek a következők: 25-40 közötti fiatal kalandkeresők, az élményszerető családosok és a 30-55 év közötti kozmopolita világutazók.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke mindehhez hozzátette, annyira sosem látott méretű a most induló kampány, hogy ennyi volt az MTÜ elődjének, a Magyar Turizmus Zrt. teljes éves költségvetése.

A megakampány médiaköltése sem akármi. Íme, néhány szám a tervezett kiadásokból: az össz médiabüdzsé 65 százalékát online platformokon költik el, tévére 25 százalék jut (fő médiapartner a CNN, ahol 812-szer adják majd a Spice of Europe szpotot), kiemelt költési helyek lesznek a repülőjáratok fedélzeti magazinjai, az American Airlines járatait külön is kiemelte közülük Guller Zoltán. Valamint olyan printmegjelenést is terveznek, mint amilyen a Condé Nast Travel magazin, vagy a Vice. A hirdetések megjelennek majd az Iberia, a Ryanair, a British Airways, a Lufthansa, az American Airlines és a United Airlines fedélzetein. A WizzAir magazinjának június-júliusi számában 8 oldalas melléklet szól majd Budapestről.

A nyári kampány teljes kreatív anyagát a korábban a FINA és a Budapest 2024 anyagain is dolgozó Graphasel stúdió készítette. 

Látta már az új nyári Budapest imázsfilmet, amely hihetetlen számú turistát csalogat majd hozzánk?

{youtube|id=9JYvIerSFlE} 

A Budapest-kampánnyal párhuzamosan két másik kommunikációs kampányt is indít az MTÜ. Elindul a tavaszi-nyári forgalomélénkítő belföldi kampány, amely Magyarország felfedezésre váró, kevésbé ismert helyszíneire és attrakcióra koncentrál. A napokban induló harmadik kampány pedig a regionális országokban népszerűsíti majd Magyarország vidéki desztinációit.

Társoldalunk, a Kreatív.hu szintén beszámol az MTÜ hétfői eseményéről egy másfajta szemszögből. Szerintünk érdemes elolvasni!

Forrás: Fotók: Bálint Attila


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.