Kedvelt a fapados koncepció

Amint arról decemberben már beszámoltunk (Napi Turizmus 2006/233.), november 20-án elindult a fapadosetterem.hu internetes oldal.

Az elmúlt időszakban teszt üzemmódban működő online oldalon kezdetben a Veranda Grill and Wine étterem kínálatából választhatták ki a látogatók hetekkel előre a kívánt menüt. A Veranda mellé december folyamán csatlakozott a Kaltenberg étterem is, napokon belül pedig a Cafe Vian étlapjáról is lehet rendelni. A vidéki éttermek közül a lajosmizsei Tanyacsárda lesz az első, amely megjelenik a site-on. 2006 decemberében a honlap hivatalosan is megkapta a Magyar Turizmus Zrt. szakmai támogatói nyilatkozatát, amelynek értelmében idén kölcsönösen részt vesznek egymás marketingkommunikációs kampányaiban. 2007 január elején befejeződik a foglalási rendszer nyilvános tesztje, amelyet követően elkezdődik az éttermeket, illetve a gasztronómiai szakmai köröket célzó pr- és dm-kampány. Az elmúlt másfél hónap alatt közel 250 foglalás érkezett a rendszeren keresztül a tesztben résztvevő éttermekbe. A statisztikák szerint a vendégek átlagosan 1700 forintot költenek el fejenként. Az internetes foglalási rendszer segítségével a Veranda étterem a változó költségekből hozzávetőleg 10-15 százalékot tudott lefaragni az elmúlt időszakban a jobb készletezés és az előre tervezhető humánerőforrások miatt - mondta Kucsera Zoltán a Veranda Grill&Wine étteremvezetője. Mivel három hónapra előre lehet foglalni a rendszeren keresztül, nem meglepő, hogy Valentin napra teltházzal számolnak a rendszerhez csatlakozott éttermek vezetői. Vágvölgyi Mihály a fapadosetterem.hu ötletadója elmondta „Az elmúlt időszak tapasztalata szerint a szakma óriási érdeklődéssel fogata a kezdeményezést, és ami talán a legfontosabb, hogy a rendszeren keresztül foglaló vendégek körében nagyon népszerűnek bizonyult a honlapon keresztüli étterembe járás. Az internetes foglalási rendszer új piacot nyitott a vendéglátósok számára, ami azért is különösen fontos, mivel az egyre szűkülő, megszorításokkal teli vendéglátó iparban különösen nehéz új piaci réseket találni.”

Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.