Alább rövid összefoglalót olvashat a kitüntetett szakemberek életpályájáról:
Dr. Erdei János 43 éve dolgozik a turizmusban, az első 20 évben a Pannonia Hotels szállodaláncnál. Londinerből lett a marketing-értékesítési részlegek vezetője, majd a bécsi Pannonia Hotel International és az üzemeltető társaság első embere. Két évig a Gödöllői Királyi Kastély vezérigazgatója, majd 1996-1997-ben a Magyar Turizmus Zrt. illetve jogelődje első vezérigazgatója. 2006-ig a MT Zrt. ausztriai majd az összes német nyelvterület vezetője, 2007-2009-ig a Rogner Hotel Lotus Therme Hévíz, majd a bükfürdői Radisson SAS Birdland Resort vezérigazgatója. 2009-től az Erdei Turisztikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft tulajdonos-ügyvezetője. 2006-ban Pro Tourismo Díjat kapott, 2008-ban az Év Szállodása, 2007-2009 között a Magyar Szállodaszövetség első alelnöke, 2010-2011-ben elnöke, 2012-től tiszteletbeli elnöke.
Kalla Kálmán az elmúlt évtizedek egyik legismertebb és legsikeresebb konyhafőnöke. Európa és Aranysapka díjas séf. Eigen Egon Oscar díjas mesterszakács tanítványa, munkatársa a Duna Hotelben, majd konyhafőnök helyettes a Duna Intercontinental Szállodában, ugyanott a Bellevue Étterem konyhafőnöke. 1981-től a Forum Hotel Budapest konyhafőnöke, aki a saját maga által megtervezett konyhából tette sikeressé, ismertté és kreatív étteremé a Forum Grillt és a Silhouette Éttermet. Később a washingtoni magyar nagykövetségen Washington egyik sztár séfje volt.
A világhírű szakember Láng György meghívására és vezetése mellett a Gundel Étterem konyhafőnöke lett és tették világhírűvé és elismertté a teljesen felújított Gundelt. A Gundel Étterem újbóli világhírnévre emeléséért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült. Sok szakács az ő irányítása és nevelése alól került ki. Szakácskönyvek szerzője.
Konyhafőnökként vezette a tokiói Csárda Éttermet és világ számtalan országában főzött gasztronómiai rendezvényeken. Jelenleg Sümegprágán lévő saját éttermében kápráztatja el vendégeit kulináris tehetségével.
Vránich István 1967-ben kezdett dolgozni a szakmában. Végigjárta a ranglétrát. Dolgozott éttermi üzletvezetőként, a HungarHotels – Pannonia és Lövér Szállodákat, és 20 további vendéglátó üzletet átfogó – önálló egységének, majd a Danubius Hotels Rt. Bio-Sport Hotel igazgatójaként. 1960 óta folyamatosan részt vesz a szakmai oktatásban, ennek keretében többek között beindította a HungarHotels Soproni szakiskolájában a kétszakmás vendéglátós képzést, a Danubius szakmunkásképző iskoláját jelenleg is irányítja. Aktív szerepet vállalt különféle szakmai szervezetekben. Így a Magyar Szállodaszövetség Nyugati régiójának vezetője, a Magyar Szakács- és Cukrász Szövetség, illetve a Soproni Gasztronómiai Társaság alapító tagja. Emellett szerepet vállalt a Regionális Idegenforgalmi Bizottságban, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. Sokirányú szakmai tevékenységének elismeréseként a Magyar Szakács- és Cukrász Szövetségtől Aranyjelvény, Aranyplakett, Magyar Gasztronómiáért Érdemérem, Venesz Díj kitüntetésben részesült. Sopron várostól a vendéglátás és idegenforgalom fejlesztésében végzett munkájáért Pro Urbe díjat kapott.