Bányainé Micski Marianna igazgató lapunknak elmondta, hogy az idén 23 éves szállodát az elmúlt két évtizedben alapvetően önerő felhasználásával folyamatosan fejlesztették. Több mint két évtizede húsz szobával és meleg konyhai ajánlatokkal kezdték a munkát. Ma már 53 szobás, négy csillagos vendégbarát hotelként ismerik a szállodát.
Először 1995-ben korszerűsítettek, amikor megvásárolták a szomszédságukban levő - és Eger belvárosára néző - műemlék jellegű épületet, ahol húsz újabb szobát alakítottak ki. Öt évvel később egy másik közeli épülettel gyarapodtak és 13 szobát építettek. Ekkor hozták létre a wellness részleget, a rendezvénytermet, az új konyhát és éttermet is. Megnyitották a konferenciatermet és épület alatt 15 méter mélyen található pincerendszer négy ágát vendéglátó helynek, illetve bormúzeumnak rendezték be.
Annak érdekében, hogy a minőséget folyamatosan garantálják, a múlt év végén komoly beruházásba kezdtek. A négy épületrészből álló szállodát zárt, modern, fűtött folyórendszerrel kötötték össze. Így a vendégek könnyen és gyorsan megtalálhatják a szobákat és azokat a helyiségeket, amelyekben különböző szolgáltatásokat kínálnak. Az idén folytatódott a munka és régi álmuk vált valóra azzal, hogy a belváros felé néző műemlék jellegű épületük új arculatot kapott. Véleményük szerint ez is jól kifejezi a hotel négy csillagos színvonalát.
Az igazgatónő megerősítette, nem titkolt szándékuk, hogy minél jobban kitárják kapuikat nemcsak a külföldi és a belföldi, hanem az egri vendégek előtt is. Ezért vacsora esteket, baráti összejöveteleket szerveznek a helybelieknek is, különösen a bormúzeum ajánlatait figyelembe véve. A fejlesztést jövőre is folytatják, amikor a hotel belső udvarát rendezik és virágokkal ültetik be. Emellett egyedi terv alapján mediterrán teraszt alakítanak ki. Ez olyan reprezentatív pihenőhely lesz, ahol a vendégek kulturált körülmények között beszélgethetnek, dohányozhatnak, kávézhatnak.
Jövőre kezdik meg az 1995-ben vásárolt épületszárnyban található húsz szoba felújítását, valamint a konferenciatermet is modernizálják. A munkákat több egri vállalkozás bevonásával valósítják meg. A hotel tulajdonosai hosszabb távon is fejlesztéseket terveznek. Ezért a következő időszakban várhatóan meghirdetésre kerülő pályázatok alapján szeretnének támogatást elérni. Az eltelt több mint két évtizedben ugyanis - a biztonságos működtetéssel - évente, átlagosan húsz millió forintot költöttek a szálloda fejlesztésére. Ezeket szinte teljes egészében önerőből valósították meg. Az eltelt 23 évben 350-400 ezer hazai- és külföldi vendéget fogadtak, akik Egerben töltötték idejüket. Közülük ma is többen visszatérnek a Hotel Koronába.
A szálloda az idén kapta meg a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Korrekt Partner elismerését. Ugyancsak ebben az évben, az Egri Bikavér ünnepen az étterem vezetőjének Bányai Róbertnek, az Év bor-gasztronómusa" címet adományozták.